A legjobb vidéki és határon túli szórakoztató előadások a Városmajorban

Hat város hat színház hat legjobb zenés, szórakoztató előadása szerepel az idei Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában.

A háromtagú szakmai bizottság – Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok – több mint ötven, 2016. március 1. és 2017. február 20. között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás megtekintése során választotta ki azt a hat produkciót, amelyek szórakoztató jellegük mellett a művészi megvalósítás szempontjából is kiemelkednek a kínálatból, ugyanakkor megfelelnek a Városmajori Szabadtéri Színpad technikai adottságainak is.

szhely_a_falu_rossza_meszaroszsolt.jpgA falu rossza (fotó: Mészáros Zsolt) 

A versenyprogramba javasolt előadásoknál a válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki. Az immár hagyományos nyárindító Városmajori Színházi Szemlében idén a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat, zenés előadások és komédiák, de Feydeau-bohózat és népszerű operett is szerepel a programban. Bemutatkozik a nyíregyházi, miskolci, szombathelyi, kecskeméti, csíkszeredai és szabadkai társulat, amelyek közül többen a Szemle visszatérő vendégei. Az előadásokat olyan neves rendezők állították színpadra, mint Béres Attila, Lendvai Zoltán, Mohácsi János, Rusznyák Gábor, Tasnádi Csaba és Szőcs Artur.

A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Déry Tibor - Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)

Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)

Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)

Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)

Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)

Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)

szemle_alap_1.jpg

A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat majd a kedvenceire.

A jegyvásárlás hamarosan megkezdődik.

 

(Forrás: Budapesti Nyári Fesztivál)

süti beállítások módosítása