Stohl András elhagyja a Vígszínházat?

A Blikk információi szerint olyan feladatokat és lehetőségeket kapott a színművész, amiket nem tud összeegyeztetni vígszínházi tagságával.

Stohl András 2013-ban lett a Vígszínház tagja. Miután Alföldi Róbertet leváltották a Nemzeti Színház igazgatói posztján, Stohl annak ellenére távozott a teátrumból, hogy az új igazgató, Vidnyánszky Attila szeretett volna vele dolgozni. 2013 óta sorra játszott el nagy szerepeket a Vígszínházban, közöttük azt, amit egész pályafutása kiemelkedő munkájának tart, John Poctor figuráját az Istenítéletben.

istenitelet_szalontai_abel.JPGStohl András az Istenítéletben (fotó: Szalontai Ábel)

A Blikk saját informátorára hivatkozva arról számol be, hogy noha Stohl András szeretett a Vígszínházban dolgozni, az anyaszínházon kívüli számára izgalmas megkeresések és feladatok egyre több egyeztetési nehézségbe ütköztek. Egyelőre nem tudja, hogy véglegesen vagy csak átmenetileg száll ki a Vígszínház munkájából. Ahogy azt sem, hogy fizetés nélküli szabadságra megy vagy szabadúszó lesz. Még nem sikerült megegyeznie Eszenyi Enikővel, a Vígszínház igazgatójával, hogy a társulati tagsága miképpen fog alakulni. Így még azt sem lehet biztosan tudni, hogy azokban a szerepekben, amelyekben jelenleg is játszik, vajon a továbbiakban is látható lesz-e.  

Arról is beszélt, hogy a nyáron egy olyan munkát kezd el, ami számára is egy teljesen új feladat és amit nem tud összeegyeztetni a Vígszínházzal.

Az eredeti cikk itt olvasható teljes terjedelemben.

(Forrás: Blikk)

süti beállítások módosítása