Egy évvel meghosszabbíthatják Jordán Tamás igazgatói kinevezését

A nyugat.hu információja szerint ez lesz a szombathelyi városvezetés javaslata a március 27-ei közgyűlésen. Emellett pályázatot is kiírnak.

A szombathelyi közgyűlés korábban nem támogatta Jordán Tamásnak, a Weöres Sándor Színház alapító igazgatójának vezetői pályázatát a teátrum további irányítására. Ekkor már csak egyetlen pályázatról kellett volna dönteni, de ezt sem korábban a szakmai bizottság nem tette meg és a közgyűlésben sem sikerült többséget szereznie a pályázat támogatóinak. Molnár Miklós alpolgármester, a Pro Savaria vezetője és a szocialisták szavazatai nem voltak elegendőek, mivel a fideszes képviselők vagy ellene voksoltak vagy tartózkodtak, a jobbikos képviselő pedig nem szavazott.

jordan_2.JPGJordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt)

Dér András aki kezdetekkor szintén beadott egy pályázatot, már korábban visszalépett a vezetői posztért folyó megmérettetéstől. Vele kapcsolatban olyan hírek keltek életre, melyek szerint őt és az ő pályázatát aláíró fiatal színházcsinálókat megfenyegették. Ennek legvehemensebb szószólója Eperjes Károly volt, aki elmondása szerint a szakmai bizottságban is emiatt nem volt hajlandó véleményt mondani Jordán Tamás pályázatáról. Ezt később az érintett fiatalok közül többen is cáfolták, és jó idő elteltével Dér András maga is elmondta, hogy őt magát sem fenyegette meg senki, csak az derült ki számára, hogy megválasztása esetén a jelenlegi társulatból sokan inkább elmennének Szombathelyről.

A nyugat.hu véleménye szerint a jobboldali képviselők a szombathelyi színházbarátok nyomására (akik többszázan gyűltek össze egy Jordán Tamás melletti szimpátiatüntetésen az első önkormányzati ülés napján) és az országos méretű szakmai, illetve civil felháborodás hatására változtatnak eredeti álláspontjukon.

A közgyűlési előterjesztések között Jordán Tamás igazgatói mandátumának 2018. szeptember 30-ig történő meghosszabbítása és a 2018. október 1. és 2021. január 31 közötti időszakra új vezetői pályázat kiírása szerepel.

A témában korábban megjelent cikkeink itt olvashatók.

(Forrás: nyugat.hu / szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása