Magyar pantomimművész volt a legviccesebb a nemzetközi bohócfesztiválon

Méhes Csaba előadóművész kapta a 7. Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál nagydíját az ukrajnai Odesszában.

A tizennégy főből álló nemzetközi zsűri egyhangúlag ítélte Méhes Csabának a díjat, amelyet  Die Forelle (A pisztrángötös) című etűdjének bemutatásával érdemelt ki.

Méhes Csaba hivatásos pantomimművész 1983-ban alapító tagja volt a Pingvin Pantomim Együttesnek. Előadásaival bejárta Európát, vendégszerepelt Új-Zélandon, Ausztráliában, Mexikóban, Egyiptomban is. Jelenleg a Brass in Five zenei formációval közös Brass cirkusz és A Rézerdő lakói című előadásaiban, illetve a Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi a cirkuszban című produkciójában „a falu bolondja” szerepében láthatja a közönség.

mehes_csaba.jpgMéhes Csaba

A négynapos fesztivál, amelyet a hetedik alkalommal rendeztek meg az odesszai Masky Show Színházban, a bohócmesterségnek szentelt cirkuszművészeti seregszemlék közül az egyik leghíresebb.

A mezőnyben az idén tizenkét országból, többek között az Egyesült Államokból, Moldovából, Spanyolországból, Oroszországból, Romániából, Fehéroroszországból, Lengyelországból és Izraelből érkezett művészek voltak jelen. A versenyprogram fellépői között a Cirque du Soleil művészei és többszörös fesztiváldíjas bohócok tűntek ki.

A zsűri tagjai között holland, japán, izraeli, orosz, német és ukrán szakemberek, cirkuszigazgatók, artistaképző intézetek vezetői foglalnak helyet, többek között Nikolai Kobzov, Ukrajna legnagyobb cirkuszának igazgatója, Vladislav Kornienko, a kijevi artistaképző egyetem rektora, Mata Zsuzsa, a Cirkuszi Világszövetség igazgatója, Jan van den Berg holland kulturális és művészeti szakember és Slava Nusinsky, az Izraeli Nemzetközi Cirkuszfesztivál igazgatója.

(Forrás: MTI, Szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása