Milyen lehet az a világ, ami nem csak a húszéveseké?

Juhász Kata Újratölthető címmel állít színpadra közösségi színházi előadást fiatalabb és idősebb generációk vágyaival, félelmeivel és elképzeléseivel.

A Lóky Tamás ötletéből és szövegéből létrejövő előadásban szereplőként is több generáció vesz részt, amatőr és profi előadókkal.

ujra_proba.JPGÚjratölthető (próbafotó)

Előadásunk egy párbeszéd eredménye és ugyanennek része. Egy olyan - érzelmekkel, félelmekkel és reményekkel teli - beszélgetés felelevenítése és folytatása, melynek hordozói egyformán a szavak és mozdulatok. Az előadás alkotói, idősek és fiatalabbak, több generáció szülöttei, táncosok, színészek és nem hivatásos előadók, akik közösen alkotják az előadás kereteit és töltik meg tartalommal annak megfelelően, hogy mit tartanak ma égető kérdésnek mindazon civilizációs változások közül, melyek az orvostudomány és a technológia fejlődése folytán a küszöbön állnak, és az ember élettartamának jelentős meghosszabbítását ígérik - bizonyos megszorításokkal...  Az előadás alkotói egyszerre kutatják a jövőt és saját vágyaikat, preferenciáikat, énjüket, azaz önképük lecserélhető és leválaszthatatlan szegmenseit, végső soron identitásukat, hogy ez utóbbit megőrizve, arra építve hozhassák létre a jövő társadalmi berendezkedésének modelljét - egyelőre csak a tervező asztalon, vagyis a színpadon - olvasható a színlapon.

Juhász Kata 2006-ban alapította társulatát, amellyel rendszeresen jelenik meg elsősorban Budapesten, illetve Európa különböző fesztiváljain. 1996-óta jelentkezik önálló koreográfiákkal és szólókkal. A Frenák Pál Társulatnak 1998-2006 között szólistája volt, amikor a társulat teljes repertoárját táncolta. Az együttessel Európa és Japán színházaiban és fesztiváljain vendégszerepelt.

ujra_logo.JPGJuhász Kata nem a megszokott táncospályát futotta be. Gyerekkorában egy évtizeden keresztül műkorcsolyázott és jégtáncolt. Klasszikus és jazztánc tanulmányait tizennégy évesen kezdte Jeszenszky Endre tanítványaként és különféle tánckurzusok résztvevőjeként. 1992-től a Víg- és Pesti Színház musicaljeiben lépett fel táncosként. Ekkor fordult érdeklődése a Magyarországon ekkor még gyerekcipőben járó kortárstánc irányába. Ezek után ösztöndíjasként különböző programokon tanult az Egyesült Államokban, Franciaországban és Ausztriában. Mindezek mellett a SOTE orvosi karán szerzett diplomát.

Az Aulea Alapítvány, cie.ooops és a Juhász Kata Társulat Újratölthető (Rechargeable) című közösségi darabja a Bethlen Téri Színházban kerül bemutatásra április 7-én, este 7 órai kezdettel.

(Forrás: Juhász Kata Társulat)

süti beállítások módosítása