Közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság

Amelyen többek között két új alelnököt választott és döntött az előadóművészeti törvény átfogó módosítására vonatkozó javaslat előkészítésének megkezdéséről.

A Magyar Teátrumi Társaság a délvidéki Zentán, a Zentai Magyar Kamaraszínházban tartotta XVIII. közgyűlését, megalakulása óta először a határon túl.

A hatvan előadóművészeti szervezetet képviselő Magyar Teátrumi Társaság a hivatalban levő kettő (Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója) mellé két új alelnököt választott: Pataki Andrást, a Soproni Petőfi Színház igazgatóját és Kis Domonkos Márkot, a váci Dunakanyar Színház igazgatóját.

teatrum.JPG

A közgyűlésen a Teátrumi Társaság alapszabály szerinti tevékenységi körébe emelte a munkaadói érdekképviseleti munkát annak érdekében, hogy segítse a színházművészeti ágazatban egy kollektív megállapodás létrejöttét.

A közgyűlés határozott egy „utazó színházi” program elindításáról. A Teátrumi Társaság elkötelezett abban, hogy az állandó színházzal nem rendelkező települések művelődési házaiba, kulturális központjaiba csak olyan színházi előadások (döntően a gyermek- és ifjúsági előadások) kerüljenek színre, amelyek minőséget képviselnek. Ne ismétlődhessen meg például a jövőben az a színházi berkekben közismert eset, amikor a Vuk című előadást úgy is lejátszotta egy színház, hogy pont a Vukot játszó színész nem is utazott el az előadásra.

A közgyűlés tájékoztatót hallgatott meg a Színházba mentem! színház-marketing kampányról, az amatőr színjátszást támogató Pajtaszínházi programról, a társaság által szervezett határon túli fesztiválokról, a hazai színházak fogyatékosok számára történő akadálymentesítési programjáról és Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) működéséről.

(Forrás: Magyar Teátrumi Társaság)

süti beállítások módosítása