Versmaraton a Költészet Napján az SZFE-n

Április 11-én délután 4-től éjfélig megállás és szünet nélkül hangzik el a kétszáz esztendeje született Arany János csaknem kétszáz költeménye a színműs hallgatók tolmácsolásában.

Az erőpróbáló eseményt  élőben az egyetem Padlás színpadán lehet élvezni, de azok is nyomon követhetik az eseményt, akik nem tudnak jelen lenni. velünk lenni. Ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem és az Ódry Színpad honlapján többkamerás élő internetes közvetítésen (live streaming) keresztül bárki bekapcsolódhat a nyolc órás versmaratonba.

szfe_ok.JPG

A verseket Győrei Zsolt költő, drámaíró, az Egyetem oktatója és Bódi Zsófia dramaturg-hallgató válogatta és állította sorrendbe, a maratont Hegedüs D. Géza Kossuth-díjas színművész, az Egyetem rektor-helyettese rendezi.

A műsor egyszerre próbálja folyamatában, azaz időrendben láttatni a lírai életművet – és attól elszakadva szabadon, tematikus kapcsolódások, hangulati párhuzamok vagy éppen ellentétek zegzugain kalandozva rácsodálkozni e lírai életmű sokszínűségére és gazdagságára. Az öt nagy fejezet az alkotói pálya öt szakaszát mutatja meg egymás után, az egyes fejezeteken belül pedig váratlan váltások, asszociációk vezetik verstől versig a néző figyelmét.

A versek, versrészletek mellett egy-egy pillanatra az elbeszélő költemények is fölvillannak, illetve Arany versfordításaiból is ízelítőt kapunk.

(Forrás: Színház- és Filmművészeti Egyetem)

süti beállítások módosítása