Már az oviban is baj van

A Füge Produkció a Tavaszi Fesztivál keretén belül mutatja be a Jurányiban Pass Andrea Bebújós című darabját, ami egy óvodában játszódik.

A féltő apukák és az aggódó anyukák gondosan választottak óvodát gyermekeiknek. Az óvónő megbízható, jó pedagógus, a többi szülő szintén rendes ember, nyugodtan ott lehet hagyni a gyerekeket ebben a biztonságos közegben. Problémák persze mindenhol adódhatnak. Még ebben az álomoviban is, ahol a nagycsoportosok furcsa dolgokat kezdenek el játszani.  A felnőttek viszont nagyon figyelnek, nem hagyják, hogy baj történjen, ezért nyomozásba fognak, hogy megtudják, kitől ered a bűnös játék – olvasható a színlapon.

bebuj.JPG                                         Petrik Andrea az előadás imázsfotóján

Egy gyerekjátékról szól majd az egész. De komolyan is vehetik – írják az alkotók az előadás elé.

Az Örkény István drámaíró pályázatra írtam a darabot, és nagyon szenvedtem, mert közben arra jöttem rá, hogy egy csomó minden, ami jól áll egy kisgyereknek, az nem biztos, hogy ugyanolyan jól működik majd egy felnőtt színész előadásában”- árulta el nekünk korábban Pass Andrea, az előadás rendezője.  

A színészek kiválasztásáról is mesélt: „Nem az alapján történik, hogy ki hasonlít leginkább egy hatévesre, az biztos. Például Herczeg Adrinak és Petrik Andinak is mély a hangja, magas nők, de hogy hogyan válhatnak mégis hatévesekké, az majd a próbák alatt fog kiderülni. Inkább azt néztem, hogy a karakterek mennyire állnának jól a színészeknek”.

pass_nagy_gergo.JPGPass Andrea (fotó: Nagy Gergő)

A Pass Andrea által írt és rendezett előadásban Herczeg Adrienn és Petrik Andrea mellett Schruff Milán, Formán Bálint és Réti Adrienn játszik. A díszlet Balázs Juli, a jelmezek Pető Kata munkái.

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

A bemutató április 14-én lesz a Jurányi Házban, majd ezt követően április 26-án és 11-én látható ugyanott. Mindhárom alkalommal este 7 órától.

(Forrás: Jurányi Ház, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása