Zenés évad Sopronban

A Hyppolit, a lakáj című vígjátékkal kezdődik a Soproni Petőfi Színház zenés évada október elejétől, az intézményben összesen tizennégy premiert tartanak.

Pataki András igazgató arról beszélt, hogy a zenés darabok középpontba állításával nem kizárólag a szórakoztatás és a nézőszám emelése a céljuk, lévén a közszolgálatiság jegyében minden korosztálynak a műfaji és stílusbeli sokszínűség jegyében kínálnak előadásokat.

A felnőtt bérletben Eperjes Károly rendezésében Reviczky Gábor főszereplésével a Hyppolit, a lakáj című vígjátékot mutatják be a Pesti Magyar Színházzal koprodukcióban. Moliére A fősvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula írta a Zsugori című zenés komédiát. A Komáromi Jókai Színházzal közösen készülő darabot Béres László állítja színpadra.

sopr_1.JPGDemcsák Ottó a Sopron Balett vezetője és Pataki András igazgató a sajtótájékoztatón (fotók: Torma Sándor)

A Sopron Balett Táncrapszódia címmel három produkcióval mutatkozik be egy esten. Rosta S. Csaba és Demcsák Ottó korábban bemutatott Labirintus, Szergej Rahmanyinov és Alekszej Batrakov frissen készülő Lángoló szív, valamint W.A Mozart és Rovó Péter szintén korábban létrehozott Mozart szelet című táncjátékait láthatják a nézők.

Ősbemutatóként tekintheti meg a közönség Papp Gyula, Demjén Ferenc, Sárdy Barbara Ármány és szerelem című rockzenés játékát. Feke Pál és Serbán Attila The Blues Brothers címmel ad elő musicalshowt. A Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a Budapesti Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni teátrum kamaraelőadásként Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámáját Szilágyi Tibor főszereplésével. A rendező Pataki András.

A középiskolások a Zsugori, a Táncrapszódia, az Ármány és szerelem és a The Blues Brothers mellett a Csongor és Tündét láthatják, valamint megtekinthetik John Osborne Dühöngő ifjúság című színpadi játékát Kéri Kitty rendezésében. Az előadás a Kaposvári Egyetem Művészeti Karával és a Balatonfüredi Kisfaludy Színházzal közösen készül.

sopr_2.JPG

A felsősök Gál Tamás előadásában nézhetik meg Arany János Buda halála című színpadi játékát és érkezik számukra a Marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes János vitéz című produkciója Novák Ferenc rendezésében. Ez a korosztály is megnézheti a The Blues Brotherst. Az alsósok számára kínálja a teátrum a Lúdas Matyit, a János vitézt, valamint Ács Tamás rendezésében Michael Ende A pokoli puncspancs című zenés mesejátékát. Az óvodásoknak a János vitéz, a Lúdas Matyi mellett Azördögbe!!! címmel Gál Tamás produkcióját kínálják.

A színházi nevelési program keretében Henning Mankell-Németh Ervin Csillagkutya című előadását játsszák.

Műsoron maradnak a Diótörő, A dzsungel könyve, a Macbeth, a My Fair Lady előadások és ismét lesz Petőfi Pódium országosan ismert produkciók, előadók meghívásával.

(Forrás: Soproni Petőfi Színház)

süti beállítások módosítása