Színházi ki mit tud Békéscsabán

Ha jó idő nem is, zserbó, puncs, musical és színházi vetélkedő várta a vendégeket a Művész Kávéház terasznyitóján. Hangulatjelentés és videó.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a Békéscsabai Jókai Színház ötletét és a Művész Kávéház születésnapi terasznyitó műsorát április 7-én, de a köszöntő és a közönségcsalogató természetesen így sem maradt el. Napsütést és melengető tavaszi szellőt nem tudtak felszolgálni a belvárosi cukrászdában, de finom kávét, teát és saját készítésű süteményeket igen, zserbóval és forró punccsal kedveskedtek a vendégeknek. Az étlapon kívánságműsor, színházi vetélkedő és musicalgála is szerepelt.

bek_seregi_ignacz_ozsa_bence.JPG       Seregi Zoltán igazgató a rendezvényen (fotók: Ignácz Bence)

Szép hagyomány a Jókai Színházban, hogy különleges alkalmakat együtt ünnepel a társulat a közönséggel, ilyen volt a Művész Kávéház tavalyi megnyitója, az évadindító és -záró események, illetve a mostani születésnapi és tavaszköszöntő. A színházi vetélkedőn értékes nyereményeket, belépőjegyeket nyerhettek, a közönséget Szomor György, Gábor Anita és Nagy Róbert színművész szórakoztatta.

Seregi Zoltán igazgató nyitotta meg a kávézó teraszát és a ház zserbójával kínálta a vendégeket. A születésnapi műsort Nagy Róbert vezette, miután a Mozart musicalból elénekelte a Csipetnyi ész című dalt.

Az első kvízkérdés az volt, hogy mit rendezett a Jókai Színházban - Schiller Ármány és szerelem című drámája előtt - Eperjes Károly. A helyes válaszért (Hippolyt, a lakáj) két színházjegy járt. Gábor Anita a Vörös Malomból Mima bemutatkozó dalát adta elő.

bek_2.JPG

A második kérdés Marsha Norman Jóccakát, anya… című Pulitzer-díjas darabjához kapcsolódott. Nagy Róbert azt kérdezte, ki játszotta anyát és lányát a darabban, a helyes válasz: Kovács Edit és Tarsoly Krisztina. Ezután Szomor György énekelt.

A negyvenkettedik széken ülő nő, Tallér Edina darabjának rendezőjét (Gerner Csaba) kellett megnevezni a harmadik kérdésre. Nagy Róbert és Gábor Anita duettet énekelt a Volt egyszer egy csapat című musicalből, a Nem kellesz dalt.  

Mi jut eszünkbe, ha azt halljuk, Balkán? Korábban alighanem a Kusturica által rendezett Macskajaj című film, de január óta a Balkán kobra bemutatója is. Ki rendezte a Jókai Színházban ezt  a zenés komédiát? – kérdezte Nagy Róbert. A helyes válasz (Katkó Ferenc) után ismét Szomor György énekelt.  

bek_szomor.JPG       Szomor György

Az évadot Molnár Ferenc klasszikusával zárja a teátrum, mi a darab címe? – ez volt az ötödik kérdés. Aki Az üvegcipőt mondta, helyesen válaszolt. Gábor Anita elénekelte a Rendes férj című dalt, majd következett a hatodik kérdés – egy szabadbérletért a következő évadra.  

Terefere a Művész Kávéházban címmel új programsorozatot indított az évad elején a Jókai Színház. Minden pénteken délután 5 órától egy-egy művésszel beszélget Kadelka László. Többek között Felkai Eszterrel, Fodor Zsókával, Bartus Gyulával, Jancsik Ferenccel, Seregi Zoltánnal, Vadász Gáborral, Komáromi Anettel, Tege Antallal, Szomor Györggyel találkozhatott a közönség – új szerepben. De voltak meghívott vendégművészek is, rendezők, díszlettervező, közülük kellett felsorolni ötöt.

Szomor György éneke után következett a hetedik kérdés – megint egy szabadbérletért. A Jókai Színház melyik két előadását tűzte műsorára az MTVA az elmúlt egy hónapban? A Bánk bánt és a Nórát. Nagy Róbert Mesélj a nőkről! című dalával és Szomor György énekével zárult a születésnapi terasznyitó, majd délután 5 órától a Művész Kávéházban folytatódott a Terefere Zalán Tibor dramaturggal, költővel, íróval.

Niedzielsky Katalin

süti beállítások módosítása