Molnár Piroska maffiafőnök lesz a Tháliában

A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát április 29-én.

Carlo Goldoni 1746-ban írta meg a Két úr szolgája című művét, amellyel akkor egy új műfajt teremtett, a polgári vígjáték műfaját. Hamvai Kornél átdolgozásában a fő cselekmény megmaradt, de a történet a mába helyeződik.

A darabban minden megvan, ami egy jó vígjátékhoz szükséges: szerelem, félreértés, átverés, gyilkosság és öngyilkossági kísérlet, zsarolás, szakítás, hazugság, kibékülés és végül – hogy mindenki boldogan menjen haza – megvan a happy end is” – fogalmazott Sebestyén Aba, a darab rendezője.

maf_sajto.JPGSzabó Erika, Molnár Piroska és Sebestyén Aba rendező az előadás sajtótájékoztatóján (forrás: Thália Színház)

Truffaldino felcsap pizzafutárnak. Az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett főnökével. Itt végződhetne a történet. De van tovább, mert ez Olaszország. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, a szálloda szomszéd szobáiban lakó, egymást nem találó szerelmesek… És Truffaldino eszeveszetten rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse. Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül – áll az előadás felvezetőjében.

Az előadás szereplői: Molnár Piroska, Vida Péter, Szabó Erika, Bán Bálint, Tóth Eszter, Mózes András, Pindroch Csaba, Fodor Annamária és Tamási Zoltán.

maf_imazs.JPGMolnár Piroska és Vida Péter (imázsfotó)

A főnök meg én meg a főnök előadása az április 29-ei bemutatót követően április 30-án, valamint május 3-én, 4-én, 25-én és 26-án látható a Thália Színházban, minden alkalommal este 7 órától.

(Forrás: Thália Színház)

Kapcsolódó cikkek

Interjú Molnár Piroskával

süti beállítások módosítása