Nem tudod, mi az a bullying? De tudod!

A Bemelegítés című interaktív kortárstánc előadás témája a gyermekek közötti verbális és fizikai agresszió.

A Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén Békés Pál alkotói díjat nyert interaktív előadást az alkotók eredetileg kifejezetten fiataloknak, leginkább a 10-14 éveseknek szánták. Az elmúlt három évben azonban más korosztályoknak is sikerrel játszották: tetszéssel fogadta a kisiskolás és a felnőtt közönség egyaránt. Ez alkalommal színházi körülmények között, családi programként tekinthető meg.

beme.JPGBemelegítés (forrás: Juhász Kata Társulat)

A BULLYING, a gyermekek közötti verbális és fizikai agresszió napjainkban egyre többféle formában jelenik meg. A játékos csúfolódástól a kiközösítésen át a fizikai bántalmazásig mindennel találkozhatunk az iskolában és azon kívül. Jelen előadás alkalmat teremt, hogy erre a problémára a gyerek a szülővel együtt reflektálhasson. 

A bemelegítés témája az előadásban a közösségben való létezésre fókuszálva merül fel. Hiszen mondhatjuk, hogy az ember, ha nem is gondol erre, különböző életkoraiban, élete különböző stádiumaiban mindig bemelegít: készül, edz, felkészül valamire. Gyermekként, majd kisebb vagy nagyobb kamaszként készül, „melegít” a felnőtt életre, annak a több-kevesebb változtatással mindannyiunk életében lefuttatandó „programnak” a végrehajtására, amely fizikai (élő) de főként társas lény mivoltunkból következik.

A Juhász Kata által koreografált előadás egyszerre használja a beszélt és a mozgásnyelvet. Mozgásvilágát tekintve a darab, amint azt a cím is sejteti: bemelegítés, amely során a szereplők eljutnak a látványos, akrobatikus elemekig az akrojógát ötvözve a kortárs tánccal. 

A Bemelegítés szereplői: Géczy Roland, Keresztes Patrik és Mikó Dávid. Az előadás szövegét a táncosok mellett Müller Péter Sziámi írta, az előadást Lóky Tamás koncepciója alapján Juhász Kata koreografálta. Drámapedagógusként Bethlenfalvy Ádám támogatta az alkotókat.

Juhász Kata Társulatának Bemelegítés című előadása április 26-án, este 7 órai kezdéssel látható a Marczibányi Téri Művelődési Központban (1022 Budapest Marczibányi tér 5/A).

(Forrás: Juhász Kata Társulat)

süti beállítások módosítása