Kenyértörés helyett jégtörés romák és nem romák között

A Homo Ludens Projekt elsősorban középiskolás diákok számára szervezett, roma-magyar tematikára épülő összművészeti  programja a PRÓBAüzemben látható.

Jégtörő záróesemény elnevezésű  eseményen, amely Roma-magyar kulturális nap alcímen is fut, a diákok először egy ingyenes fórumszínházi előadáson vehetnek részt. Az előadáson a tanulók szembesülhetnek az osztályközösségekben kialakulható szociális és társadalmi konfliktusokkal, amelyeket az előadás során együtt, a korosztályra szabott konfliktuskezelési technikákra koncentrálva, játékos formában oldhatnak meg.

melykut.JPGA Jégtörés Mélykúton (forrás: Homo Ludens Projekt)

A diákok ezen kívül találkozhatnak Sárközi László költővel, majd megtekinthetik Jónás Tamás verseiből komponált színpadi etűdöt De mivel saját képmására teremtett címmel, a Debreceni Egyetemi Színház előadásában. A nap folyamán Oláh Norbert festőművész kiállítása is megtekinthető.

A Homo Ludens Projekt korábban több, mint egy tucatnyi településre látogatott el, hogy hátrányos helyzetű, 13 és 18 év közötti fiataloknak mutassák be a Jégtörő című fórumszínházi előadásukat. A Norvég Alap segítségével létrejött program célja többek között az előítéletek mérséklése, valamint az emberek és csoportok közötti interkulturális párbeszéd elősegítése.

melyxkut_2.JPG

Az esemény április 22-én, szombaton kerül megrendezésre Budapesten, a Patyolat PRÓBAüzemben, amely a Baross utca 85. szám alatt található. A program délután 5 órakor kezdődik.  

(Forrás: Homo Ludens Projekt)

süti beállítások módosítása