Az eastwicki boszorkányok - Az ördögöt nem kell kétszer szólítani

A nyolcvanas évek egyik nagy filmdurranása most a Játékszínben ölt színpadi alakot.

Aki látta, biztosan nem felejti el az Updike-mű alapján készült, azonos című Oscar-díjas filmet, amiben Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon és Michelle Pfeiffer remekelt. A Játékszínben ez a feladat Gáspár Sándornak, Pokorny Liának, Lévay Viktóriának és Parti Nórának jutott. A történet középpontjában az alkotók olvasatában az emberi magány áll.

east_2_ok.JPGPokorny Lia és Gáspár Sándor (fotók: Ambrus Marcsi)

„Az eastwicki boszorkányok egy pszichodelikus történet, rendkívül sok humorral. Atmoszférája egy David Lynch-filmhez hasonlítható, görbe tükröt tart a világra: a vágyak kiteljesedéséhez mélyrepülésen át vezet az út, ami nyomot hagy az emberben. E mélységre épül a cselekmény" - mondja Bagó Bertalan rendező.

A színpadi adaptáció szerzője, Tasnádi István a márciusi olvasópróbán arról beszélt, hogy „a színházi verzió más lesz, mint a sok helyszínt felvonultató könyv és a film. A színpadi változat egy helyszínre korlátozódik, a történet tartalmi gazdagságát azonban őrzi. S míg az olvasmány és a mozi mellékszereplőket is bemutat, a Játékszínben hat erős karakter látható, mely által a közös játék is csak erős lehet”.

east_1.JPGGáspár Sándor és Lévay Viktória

Bagó Bertalan színreviteléhez Szemenyei János alkotja a zenét, a díszletet és a jelmezt Vereckei Rita tervezte, a további szerepeket Szőlőskei Tímea és Szegezdi Róbert játssza.

Az előadást április 22-én tűzi műsorra a Játékszín, ezt követően április 23-án és 29-én, valamint május 6-án, 14-én, 15-én és 30-án látható.

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása