A kaposvári színház a fiatalosság jegyében hirdetett évadot

A műsortervben a korábban megszokott nagyszínpadi, stúdió- és gyermekelőadások mellett csecsemőknek szóló és zenés színházi produkciók is szerepet kapnak.

A bérletstruktúrában kiemelt szerepet kapnak a családok, akik vasárnap délutáni bérleteikkel az idén elindított Csiky Családi program részesei lehetnek.

A zenés műfaj rajongói a Budapesti Operettszínház közreműködésével a következő évadban Operett bérletet is válthatnak, amely bérlethez plusz szolgáltatások is kapcsolódnak.  Az évadban több művészeti együttműködés is megvalósul, ezek egyikeként a kaposvári teátrum a Nemzeti Táncszínházzal egy közös produkciókat állít színpadra. A határon túlról, Beregszászról és Zentáról hív produkciókat, és az együttműködés lehetőségeit kihasználva útra kel a Csiky Élmény is.

bozsik_yvette.jpg                                 Bozsik Yvette művészeti tanácsadó

Bozsik Yvette koreográfus, a teátrum művészeti tanácsadója ismertette a jövő évad bemutatóit, kiemelve a gyermek és csecsemőszínházi produkciókat. Az évadtervezés során a vezetőség fontosnak tartotta, hogy minél több női rendező kapjon alkotói lehetőséget, így 2017/2018-as évadban öt női rendező is készül saját bemutatóval.Ő maga több előadást is rendez, Góbi Rita a Moha és Páfrányt állítja színpadra csecsemőknek, Blaskó Borbála szintén egy csecsemőszínházi előadásban dolgozza fel Bogyó és Babóca történeteit, Dávid Zsuzsa egy zenés este rendez a teátrum stúdiójában, Kéri Kitty a Chioggiai csetepatét állítja ki a nagyszínpadon.

Mellettük többek között Bérczes László, Zakariás Zalán, Olt Tamás, Rajkai Zoltán és Somogyi Szilárd fog rendezni Kaposváron. Bozsik Yvette évadismertetője során megerősítette a zenés-táncos előadások jelentőségét és az ezzel kapcsolatos hosszú távú, szakmai kapcsolatok kialakításának fontosságát, amit az évadterv is visszaigazol, a kaposvári évadban a táncos produkciók aránya határozottan növekszik.

egyud.jpg       Együd Árpád Kulturális Központ, a teátrum jelenlegi játszóhelye

Dr. Fülöp Péter igazgató bejelentette, hogy a következő évadban színész ösztöndíjat indít a teátrum a fiatal pályakezdők támogatására. A következő évadban öt fiatal színész érkezik a kaposvári társulatba: Mikecz Estilla, Roehnelt Zsuzsanna, Zsíros Linda, Krausz Gergő János és Stefánszky István.

A csecsemő-, gyermek- és ifjúsági bemutatók mellett a teátrum fontosnak tartja a színházi nevelésbe való bekapcsolódást, a mindennapokban is szeretne kapcsolatba lépni a gyerekekkel, diákokkal, így számukra színi tanodát indít, „Keltető” elnevezéssel.

(Forrás: Csiky Gergely Színház)

süti beállítások módosítása