Amit tudni akartál a testről, de mégsem tudod

Egy spanyol társulat megmutatja, egy brit csapat velünk együtt járja körül, milyen a test mint az alkotás tárgya és mint az étkezés alanya.

Egy innovatív spanyol társulat nyitja a tavaszi nemzetközi programsorozatot a Bakelit Multi Art Centerben. Az Otra Danza Dust című előadásával érkezik most először Budapestre, május 16-án. Keresik az új formákat, kísérleteznek a térrel, mindezt a test és a tánc iránti lelkesedésből és szenvedélyből teszik.

otr.JPGDust

Az Otra Danza olyan, mint egy megosztott kukucskáló, aminek az a célja, hogy megmutassa az emberek test iráni lelkesedését mint az alkotás alapanyagát, valamint a gondolatok és ötletek megosztásának a vágyát. „Mint a csend énekese vagy ómenje, egy gyenge fénysávból előbukkan a kéz, az arc, a kar mozdulata, amely egy emelkedett repülés liturgiájához tartozik, egy ünnephez: a világ most ebbe a térbe tömörül, ahol a testek válnak az ég bensőséges imájává, ahol a lélegzés elcsitulása hallatszik - és benne az élet megáll, majd másik születik újjá, magasabban, szabadabban, tisztábban.”

Az előadást beszélgetés és közönségtalálkozó követi. 

A brit Displace Yourself társulat május második felében kéthetes rezidenciája alatt az ételek és az étkezési kultúrák világát kutatja itt, Budapesten és környékén. Piacokat, éttermeket látogatnak, farmereket, őstermelőket és szakembereket keresnek meg, helyi lakosokkal beszélgetnek, vidéki specialistákhoz utaznak, és nem utolsó sorban (természetesen) sokat kóstolgatnak. Közben pedig mozgásszínházi előadást hoznak létre az itt szerzett élményeik és tapasztalataik alapján, amit május 30-án mutatnak be a Bakelit Multi Art Centerben.

disp.JPGDisplace Yourself Theatre

Az előadás a nemzetközi Be SpectACTive! projekt keretében valósul meg, aminek célja a néző-előadó közötti klasszikus határok ledöntése és egy aktív színházi közösség létrehozása. Május 24-én a Displace Yourself Theatre alapítói nyílt műhelymunka keretében a helyi színházkedvelőkkel dolgoznak együtt, ezúttal azonban a test és a tánc nyelvén szólaltatják meg az étkezési kultúrához való viszonyunkat. A résztvevők betekinthetnek a társulat munkamódszerébe, együtt gondolkozhatnak arról, hogyan beszélhet a test, a mozgásszínház az étkezésről, valamint segíthetnek a társulatnak még közelebb kerülni a helyi trendekhez és szokásokhoz.

Aki  többet szeretne megtudni a testéről és szeretne jobban elmélyülni a projekt témájában, részt vehet a workshopon. Bárki jelentkezhet életkortól, táncos tapasztalat és idegen nyelvtudás hiányától függetlenül. Május 30-án egy munkabemutatóval zárul a társulat rezidenciaprogramja.

(Forrás: Bakelit Multi Art Center)

süti beállítások módosítása