Dalversenyt hirdet a 10 éves Armel Opera Festival

A fesztivál a legjobb torkú női és férfi énekest keresi - bármilyen zenei műfajból.

A versenyre május 22-ig lehet nevezni, a versenymű az Armel Opera Festival hivatalos dala, amelynek Sztevanovity Dusán által megszületett a magyar verziója. Zeneszerzője Hien, társszerző és hangszerelő Sebestyén Áron.

Az Armel Dal egy duett, ezért a szakmai zsűri egy női és egy férfi énekest fog kiválasztani a jelentkezők közül, akik fejenként egymillió forint díjazásban részesülnek, és  július 4-én, zenekari kísérettel is előadják a dalt az Armel Opera Festival Jubileumi Gálájának programjában, a Thália Színházban.

armel.JPG

A zsűri tagjai: Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője, egyetemi docens, Sztevanovity Dusán dalszövegíró és Vajda Gergely, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója.

A verseny szakmai díján kívül a szervezők közönségdíjat is hirdetnek, amelyet a legjobb versenyzők közül szavazással választhat ki a közönség. A legtöbb szavazatot kapott férfi és női énekes fejenként 200.000.- Ft díjazásban részesül.  A szavazást az esemény Facebook oldalán bonyolítják.

A jelentkezési lap,  dalszöveg,  kotta,  zenei alap, és a verseny menetéről részletes tájékoztató itt található. A győztesek nevét június 18-án hirdetik ki a szervezők.

(Forrás: Armel Opera Festival)

süti beállítások módosítása