Így készül a budapesti Katona új bemutatója - Videó

A színház nyílt próbát tartott A kaukázusi krétakör című készülő előadásához, ahol az érdeklődők belepillanthattak a színházcsinálásba.

Bertolt Brecht drámáját Székely Kriszta rendezi a Kamrában. Dramaturgként Szabó-Székely Ármin, díszlettervezőként Szakács Ferenc segíti a munkáját. A jelmezek Nagy Fruzsina tervei alapján készülnek. Az előadás szereplői: Pálmai Anna, Kocsis Gergely, Péterfy Bori m. v., Mészáros Béla, Borbély Alexandra, Molnár Gusztáv m.v., Pálos Hanna, Rajkai Zoltán, Szirtes Ági, Tasnádi Bence, Vajdai Vilmos és Zsámbéki Jakab.

kau_1.jpgSzirtes Ági és Pálmai Anna a próbán (fotó: Horváth Judit)

Egy nő menekül a háború közepén, karján egy gyerekkel. Ki utasítja el? Ki fogadja be? Övé-e a gyermek, ha nem ő szülte, de ő mentette meg az életét? Átmenetileg ismét béke lesz: a vér szerinti anya visszaköveteli a gyereket, akit egyszer már elhagyott. A korrupt országban egy korrupt bíró elé kerül az ügy. Mi lesz az ítélet? Gruse, a cseléd és Azdak, a bíró történetén keresztül A kaukázusi krétakör a segítségnyújtásról és a döntéshozás felelősségéről szól – olvasható a színlapon.

A kaukázusi krétakört május 26-án mutatják be a Kamrában.

(Forrás: Katona József Színház)

süti beállítások módosítása