Évadot hirdetett a kecskeméti Katona József Színház

Tizennégy bemutatót tervez a következő évadban a kecskeméti teátrum. Újdonságként osztályterem-színházi előadást is műsorra tűznek.

Az öt nagyszínházi bemutató mellett három-három darabot a kamara- és stúdiószínházban mutatnak be, továbbá két gyermek- és ifjúsági bemutató, valamint egy osztálytermi előadás is műsorra kerül.

A nagyszínházi bérletes előadások szeptember 29-én a Csárdáskirálynő című operett bemutatójával kezdődnek. Ezt november 17-én Bertolt Brecht A szecsuáni jóember című drámája követi. A harmadik darabot, Michael Frayn Függöny fel! című komédiáját szilveszterkor már láthatja a közönség, de a bemutatót január 5-én tartják. A Kőműves Kelemen című rockballadát 2018. február 9-én tűzik először műsorra. Az évad utolsó bérletes nagyszínházi bemutatóját, Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát pedig április 6-án tartják Kecskeméten.

kecskemet.jpg        Kecskeméti Katona József Színház

A gyermekeknek és fiataloknak Gimesi Dóra Hessmese mesejátékával készülnek, amit szeptember 21-én mutatnak be, Andersen A hókirálynő című táncos mesejátékát december 5-én viszik színre.

A Kelemen László Kamaraszínházban október 6-án Moliére Képzelt beteg című vígjátékát, 2018. február 16-án Alfred Jarry Übü király című bohózatát láthatja a közönség. A Rómeó és Júlia balettelőadásának premierjét március 14-én tartják, a bemutató egy négyhangú operával is kiegészül.     

A Ruszt József Stúdiószínházban Frederico Garcia Lorca Vérnász című színművét november 24-én mutatják be. Csehov Ványa bácsiját január 6-án, míg Simon Gray A játék vége című darabját április 13-án. Újdonság a kecskeméti színház műsorán, hogy osztályteremben adják elő fiataloknak Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámáját.  

A teátrum 2016/17-es évadának díjait az Együtt a Művészetért Gála keretében június 3-án osztják majd ki.

Kecskeméten rendezik meg június 8. és 11. között a 33. Europassion Kongresszust. Az eseményre eddig 13 európai, passiót játszó ország jelezte részvételét, de a jelentkezések még nem zárultak le.  Ami a nyári előadásokat illeti, az Újvilág Passió hatodik sorozatát június 9-én, 10-én és 11-én játsszák majd a Kecskeméti Arborétumban.  

A színházak művészei és dolgozói az OlimpiART keretében június 24-én és 25-én versengenek majd Kecskeméten. A művészolimpián mintegy tíz sportágban mérik össze erejüket és ügyességüket a hazai és határon túli színházak nevezői.     

Az Udvarszínház várhatóan négy előadásának augusztus 4. és 11. között idén is a kecskeméti városháza udvara ad majd otthont.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása