Szegény Dzsoni és Árnika az Operettszínházban

A dalszínház a Női Rendezők Tavasza című programsorozat keretében mutatja be a Lázár Ervin meséje alapján készült darabot.

Az előadás egy vándorútra kelő szerelmespár történetét meséli el Szirtes Edina Mókus semmivel sem összetéveszthető, világzenei dallamaival és a slam poetry világából érkező Závada Péter játékos dalszövegeivel.

operett_ok.jpg

Az ősbemutatót a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatója, Szenteczki Zita rendezi diplomamunkaként, felvonultatva benne többféle bábtechnikát a klasszikus kesztyűs bábtól az óriás maszkig. A produkcióban Gubik Petra, Kocsis Dénes és Papadimitriu Athina mellett Ottlik Ádám, Angler Balázs és Kovács Domokos e. h. is látható.

A történetből megtudhatjuk, hogy hol lakik a jóságos Hétfejű Tündér, érdemes-e jónak lenni, és egymásra találhatnak-e azok, akiket maga a Százarcú Boszorkány átkozott meg, de a kacsakirály és kacsa-királykisasszony tanulságos históriájából kiderül az is, hogy az önzetlen szeretet csodákra képes.

A Szegény Dzsoni és Árnika című mesés bábmusicalt május 9-én délelőtt 11 órakor mutatja be az Operettszínház a Raktárszínházában. Ezt követően májusban további nyolc alakalommal látható ugyanott.

(Forrás: Budapesti Operettszínház)

süti beállítások módosítása