A Hódítások éve jön az Operettszínházban

A hódítás témáját járják körül a teátrum 2017/18-as évadának bemutatói, öt premierrel és két felújítással várják a közönséget.

A Operettszínház megfogalmazott célja, hogy új közönségrétegeket is meghódítsanak, a nagyszínpadi bemutatók mellett ezért folyamatosan különleges produkciókkal is készülnek.

A Victor Hugo regénye nyomán készült A Notre Dame-i toronyőr a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütál augusztusban, majd szeptember 22-től költözik be az Operettszínház nagyszínpadára. Másfajta előadás lesz, mint amit a Walt Disney-feldolgozás rajongói esetleg várnak, az Operettszínház előadása inkább a Victor Hugo-i világhoz áll közelebb - számolt be a darabot rendezőként jegyző Kerényi Miklós Gábor.

budapesti-operettszinhaz.jpg                                                Forrás: jegy.hu

 A Lehár Ferenc legmulatságosabb műveként számon tartott operett, a Luxemburg grófja a kaposvári bemutató után érkezik a teátrumba november 4-én; a Csiky Gergely Színházzal közös produkció rendezője Somogyi Szilárd.

Az év utolsó hónapja két felújítás jegyében telik. December 6-án Molnár Levente főszereplésével Gioachino Rossini operáját, A sevillai borbélyt mutatja be a teátrum, négy színház koprodukciójában, majd december 14-én visszatér a színpadra a Rebecca - A Manderley-ház asszonya.

A 2018-as év első premierje Várkonyi Mátyás musicalje, az Oscar Wilde regényéből készült Dorian Gray lesz január 19-én az Operettszínház kamaraszínpadán, a Kálmán Imre Teátrumban.

kal.jpg                 Kálmán Imre Teátrum (forrás: Budapesti Operettszínház)

A feleségeit sorra fogyasztó Kékszakáll történetét Jacques Offenbach operettjében, Székely Kriszta rendezésében ismerheti meg az Operettszínház közönsége 2018. február 23-tól.

Rendhagyó történetet, Lévi Strauss, a blue jeans „feltalálójának” életét dolgozza fel Jávori Ferenc A Farmerkirály című musicalje, melyet Kerényi Miklós Gábor visz színre 2018. április 13-án.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása