Alföldi, Zsótér és Mohácsi is rendezni fog Szombathelyen

Négy őszi és négy tavaszi bérletes bemutatót hirdetett meg a Weöres Sándor Színház.

Az igazgatói kinevezés körüli hercehurcát (a témába vágó cikkeink itt olvashatóak) követően végül összeállt a szombathelyi évad: a bohózattól a rockoperán át a társadalmi drámáig széles a premierpaletta.

A nagyszínpadon Mohácsi János szeptember 29-én állítja színpadra Szép Ernő Vőlegény című darabját, Réthly Attila november 24-én egy bohózatot rendez, Georges Feydeau Kis hölgy a Maximból címmel.

szom.jpg                          Weöres Sándor Színház (forrás: Weöres Sándor Színház)

A Márkus Emília teremben az őszi premierek Mihail Ugarov: Oblom-off című darabjának bemutatójával kezdődnek, amit Valló Péter állít színpadra október 6-án, majd december 1-én Lukáts Andor jegyzi rendezőként Yasmina Reza Művészet című komédiáját.

Egy rockoperával, a Sztárcsinálókkal indul a tavasz a nagyszínpadon, amit Nagy Cili állít színpadra március 16-án, majd Alföldi Róbert rendezésében látható Arthur Miller A salemi boszorkányok című darabja május 11-től.

A Márkus Emília teremben Zsótér Sándor rendezése indítja a tavaszt egy vígjátékkal, Oscar Wilde: Bunbury-jével, amit május 4-én David Auburn Egy bizonyítás körvonalai című színműve követ, amit Horgas Ádám jegyez rendezőként.

Műsoron marad a következő évadban a Mágnás Miska, A falu rossza, A mi osztályunk, A dzsungel könyve, A padlás, A jó pálinka itassa magát és A Grönholm-módszer.

(Forrás: Weöres Sándor Színház)

süti beállítások módosítása