Öt bemutatóra készül a jövő évadban a Pannon Várszínház

Operett, vígjátékok, Dosztojevszkij és zenés játék is látható lesz a veszprémi teátrumban.

A Pannon Várszínház az évad során bemutatja Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt és Békeffi István, Stella Adorján Janika című vígjátékát. A teátrum műsorra tűzi Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művének színpadi változatát, valamint a Vad Fruttik, Likó Marcel és Géczi János közös alkotását, a Béke presszó című zenés játékot.

pannon.jpgForrás: Pannon Várszínház Facebook oldala

A Mágnás Miska című operettben „alapvető embertípusok” tűnnek fel, akiket a stílusuk, a ruházatuk karakteresen jellemez. Az alsóbb társadalmi rétegektől kezdve az arisztokratáig sokféle ember megjelenik a műben, amelyben a félreértések számos komikus helyzetet szülnek – mondta el az előadásról Vándorfi László, a teátrum igazgatója.

A Jövőre veled ugyanitt című kétszereplős játék egy szerelmi kapcsolatot mutat be bizonyos fázisokban. Az extrém szituációk „megfacsarják a nézők szívét”, akik a történet során könnyen magukra ismerhetnek - fogalmazott az igazgató.

A színház soron következő bemutatója a Janika című vígjáték, melynek főszerepét Békeffi István feleségének, Turay Idának szánta. Stella Adorján a film forgatókönyve alapján írta meg a mű színpadi változatát. Az előadásban fontos szerepe van a hitelességnek, hiszen a női főszereplő a saját kamasz fiát alakítja a férje és a család előtt – mondta a bemutatóról Vándorfi.

A Bűn és bűnhődés című mű színpadi változata a Pannon Várszínház műhelyében készül, érdekessége, hogy kizárólag élőzene hangzik el az előadásban.

A Béke presszó című zenés játék, melynek szövegkönyve most íródik, az inotai Béke Művelődési Házban játszódik. Az előadás során az idő relatívvá válik, nem egyértelmű, hogy a múltban vagy a jelenben vagyunk-e - fejtette ki az igazgató. A nézők egy abszurd szituációkkal tűzdelt, romantikus előadásra számíthatnak - fűzte hozzá.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása