Az Aradi Kamaraszínház produkciója a legjobb magyar alkotás a Mediawave-en

A film főszereplői Lukáts Andor, Lázár Kati és Haumann Péter.

A komáromi Monostori erődben megrendezett Mediawave Együttlét fesztiválon a kisjátékfilmek kategóriájában a legjobb magyar alkotásnak Bánovits Ottó Agapé című munkáját választották, amely az Aradi Kamaraszínház és a Mirage Film koprodukciójában készült, egyik producere Fekete Réka, az Aradi Kamaraszínház produkciós titkára. Az Aradi Kamaraszínház 2013-ban nyert támogatást a film gyártására a magyarországi Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa kisjátékfilm és kísérleti film Huszárik Zoltán pályázatán.

ar_1.JPG                 Haumann Péter a filmben (forrás: Aradi Kamaraszínház)

Az Agapé egy idős falusi párról szól, akik közül csak a nő (Lázár Katalin) tartja a kapcsolatot fiukkal egy régi mobiltelefonon keresztül. Egy nap a nő nem ébred többé fel, és a férfi (Lukáts Andor) maga is halálközeli élményt él át, amit Bánovits egy erősen stilizált vízió-jelenetben mutat meg, melyben Haumann Péter szerepel. Magányában nyitni kezd fia és annak családja felé, amiben korábban talán az is megakadályozta, hogy menye színesbőrű.

Bánovits Ottó az Úton Online Filmfesztivál közönségdíjai közül a legjobb filmnek járót is megkapta a Mediawave-en Donkey Xote című alkotásával.

A Mediawave 2017 Nemzetközi Film és Zenei Együttlét az Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért Program (EFFE) nemzetközi zsűrijének minősítése alapján a tavalyi év után 2017-ben is felkerült a legjobb európai fesztiválok listájára.

(Forrás: Aradi Kamaraszínház)

süti beállítások módosítása