Csúszik a városligeti színház újjáépítése

Zavar támadt a Liget projektben. A közlekedési kérdések tisztázásig felfüggesztették a városligeti színház újjáépítését.

A hírről a Magyar Hírlap számolt be a Liget Budapest projektet irányító cégre hivatkozva. A lap a Városliget Zrt.-től kapott tájékoztatás alapján kifejti: az egykor az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán álló szecessziós épület tervezése folyamatban van, azonban a terület ezen részének kialakítását alapvetően befolyásolja a Városliget közlekedésszervezési struktúrája, ennek véglegesítéséig pedig nem kezdődhet el a kivitelezés.

varosligeti_szinhaz.jpg                    A tervek alapján így fog kinézni a Városligeti Színház (forrás: Narmer Építészeti Stúdió)

Tervben van a Kós Károly sétány autómentesítése, ennek következtében nagyobb forgalom terelődhet az Ajtósi Dürer sorra, így szükség lehet a Dózsa György úti kereszteződés átalakítására - olvasható a Magyar Hírlapban.

A lap megkérdezte azt is, hogy a projekt többi eleme, például a Magyar Zene Háza, az Új Nemzeti Galéria vagy a Közlekedési Múzeum újjáépítése hogyan áll. A Városliget Zrt. válasza szerint minden az előzetes ütemterveknek megfelelően halad.

Hoppál Péter kulturális államtitkár egy sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a Liget Budapest projektre az állam idén mintegy harminchétmilliárd forintot költött és a jövő évben újabb negyvenmilliárd forintnyi közpénzt tervez fordítani.

(Forrás: MTI, Magyar Hírlap)

süti beállítások módosítása