A Pál utcai fiúk és Murakami Haruki a Vörösmarty Színház új évadában

A következő évad kínálatában a zenés, szórakoztató darabok mellett jelen lesz a kortárs irodalom is Székesfehérváron.

Nem csupán a következő évad darabjait ismertetjük, hiszen ez egy új ötéves művészeti ciklus nyitánya is egyben” – mondta el a sajtótájékoztató elején dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója. Az elmúlt évektől eltérően a következő évad alapját markánsan jellemzik majd a zenés, szórakoztató darabok és a kortárs irodalom új drámái.

szek_1.JPGKovács D. Dániel, Widder Kristóf, Szikora János, Bagó Bertalan, Hargitai Iván és Horváth Caaba

A nagyszínpadon hat bemutató várható: az évad első premierje Dés László − Geszti Péter − Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk című zenés játéka lesz Keszég László rendezésében, ezt követi Georges Feydeau A hülyéje című bohózata, amelyet Widder Kristóf rendez.

Tolcsvay László − Müller Péter − Müller Péter Sziámi: Isten pénze című musicaljét Hargitai Iván állítja színpadra és a Veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül.

Szabó Magda Régimódi történet című családtörténetét Tasnádi Csaba, Bertolt Brecht Jóembert keresünk című zenés színművét Bagó Bertalan rendezi. Murakami Haruki japán író Kafka a tengerparton című mágikus történetét Szikora János állítja színpadra.

szek_2.JPGSzikora János igazgató

A Kozák András Stúdióban három bemutatónak ad otthont: Tasnádi István a társulat számára írt darabot, a Kartonpapa című kortárs bohózat egy magyarországi ősbemutató, amelyet Hargitai Iván rendez. Jon Fosse: Halál Thébában című görög drámatrilógiáját Horváth Csaba viszi színre, Line Knutzon Közeleg az idő című komédiáját pedig Szabó K. István.

A Pelikán Kamaraszínházban George Büchner Leonce és Léna című kereséstörténete nyitja azon előadások sorát, amelyek meghatároznák a Pelikán arculatát a jövőben; az előadást Kovács D. Dániel rendezi.

Emellett A kerek kő interaktív színházi játék, Kozáry Ferenc Erdőmuzsika című beavató színházi előadása, a Pinokkió című bábjáték a Ziránó Bábszínház előadásában és Kricsár Kamill Mese a Látóhegyről című zenés produkciója várja a gyerekeket a Pelikán Kamaraszínházban.

szek_3.JPGFotók forrása: Vörösmarty Színház

Dr. Szikora János újdonságként említette, hogy megjelenik a színház repertoárkínálatában egy ún. tájrepertoár, amely, az elképzelések szerint a megye és régió kisebb településeit szolgálná ki a Vörösmarty Színház előadásaival.

Jövőre sem lesz jegy- és bérletár-emelkedés, a törzsbérletesek 2017. június 15-éig újíthatják meg régi helyüket. Amennyiben az új évadban más bérletet váltanának, a bérletcserét június 16-a és június 30-a között tehetik meg. Ezt követően várják az új bérletvásárlókat.

(Forrás: Vörösmarty Színház)

süti beállítások módosítása