Jövőre a Vígszínházban tartják az Európai Színházi Unió közgyűlését

Európa legnagyobb és legnevesebb színházainak képviselői, világhírű színházi szakemberek érkeznek ez alkalomból Budapestre. 

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója és Kopek Janka színésznő is részt vett az Európai Színházi Unió rendes közgyűlésén a milánói Piccolo Teatróban május 21-én. A közgyűlés szavazata alapján a jövő májusi rendes közgyűlés helyszíne a Vígszínház lesz. 

vig.jpg                                 Vígszínház

A közgyűlésen Michal Docekal, az UTE elnöke, aki többször is rendezett már a Vígszínházban, köszöntötte a jelenlévő tagszínházak vezetőit. Az eseménynek otthont adó és a színházak képviselőit vendégül látó Piccolo Teatro idén ünnepli 70. születésnapját, a rendezvényen megemlékeztek a húsz éve elhunyt Giorgio Strehlerről, a milánói Piccolo Teatro és az UTE alapítójáról. Az olasz rendező az Európai Színházi Uniót 1990-ben alapította Jack Lang francia kultuszminiszterrel. 

A közgyűlés köszöntötte az UTE két új tagszínházát, a Schauspiel Kölnt és a moszkvai Sztanyiszlavszkij Elektrotyeatrt. A tagok képviselői bemutatták jövő évi tervezett nemzetközi projektjeiket is, elsőként Eszenyi Enikő számolt be a Canary called Cassandra, vagyis A kanári, akit Kasszandrának hívtak című projektről. „A projekt a multimédia-eszközök széleskörű lehetőségeinek felhasználásával az UTE színházainak bevonásával, szoros együttműködésével az élő színház pillanatnyiságának megismételhetetlen varázsát egyesíti” - áll a Vígszínház közleményében. 

(Forrás: MTI, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása