Szabadulj ki a Trafóból!

Szabadulószobák dramaturgiájából és illúziókeltő eszközök keveredéséből alakuló térjátékkal várja ma este a közönséget a Trafó.

Az smART! XTRA sorozat immár két éve mutat be olyan projekteket, amelyek ötvözik a különböző művészeti ágakat analóg és high-tech megoldásokkal. A május 22-i Magic Box esten a LaLuz Visuals és a Látványház fogott össze Kaszás Ágnessel és az InsideOut Escape Games csapatával, hogy egy olyan hellyé alakítsák a Trafó Klubot, amelyben az optikai csalódások kicselezése okozza a fő kihívást.

tra_1.JPG

A Magic Box azoknak való, akik szeretik a kreatív kihívásokat és az analóg trükköket. A dramaturgiáért Kaszás Ágnes színésznő és Lidia Back felelős, a különleges térért és az illúziókért pedig a LaLuz visuals és a Látványház.  Kaszás Ágnes színésznő Purnhauser Zsófia grafikussal alapította meg Finnország első szabadulós játékközpontját, az InsideOut Escape Games-t, ahol egyedi dizájnnal kialakított tematikus szobákból kell kijutnia a résztvevőknek a körülöttük levő tárgyak és a játékvezetői utasítások segítségével.

A hagyományos szabaduló szobától abban térnek el, hogy színházi eszközöket is felhasználnak az egyes alkalmakon.

„Az első pillanattól az utolsóig egy színházi performanszban veszel részt, miközben egy szobából kijutós játék az egész. Mi csináltuk meg az első ilyen profilú céget Finnországban három éve. Azt mondják, hogy a room escape a következő romkocsma, ez a hungarikum külföldön. A sztori is az, hogy bejössz a Trafó klubterébe és ott részt veszel egy történetben” – mondta el az eseményről Kaszás Ágnes.

tra_2.JPGKaszás Ágnes és Lidia Bäckk 

A trafós esten a klubból kell kijutnia a közönségnek, ahol hologramok, diaképek, UV-reagens tárgyak és különböző vizuális valósághekkelő technikák alakítják a teret. Kaszás Ágnes és Lidia Bäckk vezeti be a részvevőket egy olyan világ történetébe, ahol high- és low-tech elemekkel cselezik ki a jelenlevők érzékszerveit, a szabadulást pedig az optikai talányfejtés hozhatja meg.

A smART XTRA! eddigi történetében húsz tematikus este, több mint hatvan interaktív prezentáció, hazai és nemzetközi előadó szerepelt már. Audiovizuális és biofeedback performanszok, hang- és fényinstallációk, diplomamunkák és egyedi fejlesztések egyaránt szerepeltek már a sorozaton, sőt, köztéri és fesztivál különkiadásokkal is.

Az esemény ma este 7, 7:30 és 8 órai kezdéssel látható és élhető át a Trafó Klubban.

süti beállítások módosítása