Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát

A szombathelyi színház igazgatójának frissített dolgozata kevésbé a múlt eredményeire, mint inkább a jövőbeli tervekre és lehetőségekre fókuszál.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatakor szinte minden megtörtént, ami olyankor szokott megesni, amikor nem szakmai alapon nyugszik egy színházvezetői kinevezés. A színház és a szakmai kiállása az egyre sikeresebb színház jelenlegi vezetője mellett, szimpátiatüntetés, a korábbi vezető pályázatának megjelentetése, a másik pályázat kiszivárogtatása, majd a másik pályázó vádaskodása és visszalépése, ködösítés, félremagyarázások, alföldizés, az egyetlen talpon maradó, érvényes pályázat el nem fogadása (és hogy mi még, itt olvasható.)

jordan_portr_meszaros_zsolt.JPGJordán Tamás (fotók: Mészáros Zsolt)

Végül, miután a huzavona hatására veszélybe került a következő évad, a szombathelyi közgyűlés 2018. szeptember végéig meghosszabbította a színház igazgatójának és jelenlegi vezetőjének mandátumát, és ezzel egy időben új pályázatot írt ki, ezúttal a szokásos öt év helyett, alig két és fél éves időszakra. Ahogy két nappal ezelőtt kiderült, erre már csak egyedül Jordán Tamás pályázott, aki a Nyugat.hun nyilvánosságra is hozta dolgozatát.

A szerkezetében és hangsúlyaiban frissített pályázat egyik fontos újdonsága, hogy a Jordán Tamás által vezetett színház milyen módon tudna hozzájárulni Szombathely törekvéséhez, hogy 2023-ban elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet.

jordan_3_meszaros_zsolt.JPG

De a jövőbeli tervek között szerepel:

-  egy kortárs drámák számára rendezett régiós fesztivál, majd később ennek továbbfejlesztéseként egy szombathelyi kortárs drámaszínházi fesztivál létrehozása

- a fiatalok színházra nevelése, melynek részeként beavatószínházi előadás és drámapedagógia foglalkozások jelennének meg a teátrum kínálatában

- a testvérvárosokkal való szorosabb kulturális együttműködés, melynek keretén belül a testvérvárosok kulturális programjai megjelennének Szombathelyen

- az Európai Színházi Konvencióba történő belépés, a nemzetközi színházi életbe való erőteljesebb bekapcsolódás és a teátrum nemzetközi ismertsége céljából.

Jordán Tamás pályázata itt olvasható.

süti beállítások módosítása