Három hét alatt a semmiből épül fel a Szegedi Szabadtéri Játékok

... és 140 tonnát fog nyomni. A Toscával indul az évad a Dóm téren.

A  június 30-ai évadkezdés miatt időszerűvé vált a színházépítés megkezdése. 

szeged_2.JPGÉpül a Szegedi Szabadtéri Játékok játszóhelye (fotók: Dusha Béla)

Várkonyi Miklós, a Szabadtéri műszaki vezetője elmondta, hogy idén két új világítási toronnyal bővült a fesztivál műszaki felszereltsége. A színpad és a műszaki-művészeti kiszolgáló bázis összesen mintegy 2000 négyzetméter. A 936 négyzetméteres színpadnak közel 1000 tonna súlyt kell elbírnia.  

A nyitóelőadás után az idei évadban színre kerül még a két nagy, visszatérő musicalsiker, a Mamma Mia! és az Ének az esőben, valamint új produkciókat is láthat a közönség: a Vízkereszt, vagy amit akartok Shakespeare-vígjátékot és A Notre Dame-i toronyőr musicalt. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon ezen a nyáron - a liget rekonstrukciója miatt - nem tartanak előadást, viszont a Kálvária sugárúti ideiglenes, REÖK Szabadtéri Színpadon Hajnali részegség címmel láthat darabot a közönség Kosztolányi Dezső életéről. 

szeged_1_dusha_bela.JPG

Május 27-én, szombaton 11 órától gyermeknapi programra várnak kicsiket és nagyokat a Reök-palota elé. A nap A Notre Dame-i toronyőr jegyében telik, többek közt megfesthetik a résztvevők a francia katedrális rózsaablakát, és a musicalben Quasimodo-t alakító Veréb Tamás is fellép a darab néhány dalával. Másnap 11 órától statisztákat válogat a darab alkotócsapata a REÖK-ben. 16 és 30 év közti férfiak és nők valamint 8 és 10 év közti gyerekek jelentkezését várják.

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

süti beállítások módosítása