A nap fotója – Ki segít és milyen áron?

A budapesti Katona Kaukázusi krétakör című bemutatója a segítségnyújtásról és a döntés felelősségéről szól. Puskel Zsolt fotógalériája.

Brecht szerint a legvéresebb időkben is élnek jó emberek. Egy nő menekül a háború közepén, karján egy gyerekkel. Ki utasítja el? Ki fogadja be? Övé-e a gyermek, ha nem ő szülte, de ő mentette meg az életét? Átmenetileg ismét béke lesz: a vér szerinti anya visszaköveteli a gyereket, akit egyszer már elhagyott. A korrupt országban egy korrupt bíró elé kerül az ügy. Mi lesz az ítélet? – áll az előadás színlapján.

                     Kaukázusi krétakör - Pálmai Anna / Puskel Zsolt fotógalériája a képre kattintva tekinthető meg!

Székely Kriszta rendezésében Pálmai Anna, Kocsis Gergely, Péterfy Bori m.v., Mészáros Béla, Borbély Alexandra, Molnár Gusztáv m.v., Pálos Hanna, Rajkai Zoltán, Szirtes Ági, Tasnádi Bence, Vajdai Vilmos és Zsámbéki Jakab szerepel. A dalszövegek és az Énekes szövegei Ungár Júlia fordítása alapján készültek.

A darabot Szabó-Székely Ármin fordította, aki dramaturgként is jegyzi az előadást. A díszlet Szakács Ferenc, a jelmeztervek Nagy Fruzsina munkája. A zenéért Gáspár Gergely, Nagy István és Péterfy Bori felel, illetve zenei dramaturgként Mátrai Diána Eszter vett részt az alkotásban.

Kapcsolódó cikkek

Péterfy Bori: „Nagyon nagy a kísértés a jóra”
Így készült a Kaukázusi krétakör - Videó

 

süti beállítások módosítása