A népszínházi modell folytatódik Egerben

A nagyszínpadon komédiákat, a Tótékat és zenés színházi előadásokat mutatnak be. A tánctagozat merészkedik leginkább túl a könnyedebb darabokon.  

Az egri társulat az évad során 305 előadást játszott, a még nem véglegesített adatok szerint mintegy 90%-os látogatottság mellett, hozzávetőlegesen 75 ezer néző előtt. 

eger_ok.JPGAz egri társulat egy része az évadzáró ülésen (fotó: Gál Gábor)

Jövőre hat nagyszínpadi, három gyermek és három stúdiószínpadi bemutatót tervez a színház, „klasszikus népszínházi modell szerint, a műfajok sokszínűségét felvonultatva”. Műsorra tűzik a Tótékat, a Csárdáskirálynőt, a Zrínyi című rock-musicalt, a Két úr szolgája és a Férjvadász című komédiát.  A gyerekeknek szól majd A didergő király, a Pöttöm Panna és a Csodatükör című mesejáték, amelyeket a Babszem Jankó Gyermekszínházzal együttműködve állítanak színre. 

A tánctagozat számára Topolánszky Tamás Az ember tragédiája című Madách-dráma alapján készít koreográfiát, a stúdióban pedig egy új, Clebio Oliveira koreográfia kerül színre. A Stúdióban bemutatják továbbá Ionesco: Különóra című tragikus komédiáját, valamint a Turi című „akusztikus lomdrámát”. 

A társulat szavazatainak alapján az évad művésze Baranyi Péter színész, színházi dolgozója Ferencz Ottóné, a varroda munkatársa lett. 

(Forrás: Gárdonyi Géza Színház)

süti beállítások módosítása