Könnyedebb vizekre eveztek Zalaegerszegen

A felnőtt nézők számára néhány dráma mellett elsősorban vígjátékokat és musicaleket, a fiataloknak vidámabb hangvételű előadásokat kínálnak. 

Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója elmondta, hogy történelmük legmagasabb nézőszámát produkálták ebben az évadban: a teátrum 269 előadását több mint 76 ezren látták. 

Meglátása szerint a nézők részéről nagy igény van a szórakoztatóbb darabokra, ezért választottak több könnyedebb darabot már a jelenlegi évad műsortervébe is. A minőségi előadások között sorolta fel az igazgató a Balfácánt vacsorára című vígjátékot, A dzsungel könyve című musicalt és az Agatha Christie Tíz kicsi néger című krimijéből készült színpadi adaptációt, amelyeket „művészileg és technikailag is komplett színházi élményként tudták átadni a nézőknek”.

hevesi_1.jpg                            Hevesi Sándor Színház

Beszélt arról is, hogy műsoron voltak komolyabb, gondolatébresztő darabok is: Az ötödik pecsét vagy a Molnár Ferenc művéből készült Liliom.

Besenczi Árpád szerint a következő évadban is a népszínházi modellt követik, és igyekeznek minden igénynek megfelelni. A 2017/2018-as évadban nyolc nagyszínpadi előadást és egy stúdiószínházi darabot mutat be a Hevesi Sándor Színház. A produkciók közt lesz kortárs és klasszikus darab, családi vígjáték és bemutatnak két musicalt is.

A nagyszínpadi előadások sorát Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című vígjátéka nyitja. Az évad egy Webber-musicallel folytatódik, az Evita című produkciót Böhm György állítja színpadra. 2018-ban tűzik műsorra Székely János Caligula helytartója című színművét Sztarenki Pál rendezésében. Márciusban Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját mutatják be Lukáts Andor rendezésében, az előadás Ecsedi Erzsébet és Farkas Ignác jutalomjátéka lesz. Az évadot zenés darab zárja, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt áprilisban láthatja a közönség.

A műsortervben ifjúsági előadások is szerepelnek. Szeptemberben Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét mutatják be Szakonyi Károly átiratában. Novemberben lesz a Szent Péter esernyője című vígjáték premierje.

A stúdiószínházban Müller Péter Akutagava Rjúnoszuke elbeszélése nyomán írt, A vihar kapujában című drámát január 26-án mutatják be, Gergye Krisztián rendezésében.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása