Ibsen a pincében

Különleges bemutatóra készül a Stúdió K Színház és Hegymegi Máté: a Peer Gyntöt a színházteremből indulva egy pincerendszerben mutatják be június 9-én.

„Peer Gynt állandóan úton van, hogy sehová se kelljen megérkeznie. Őt követjük a Stúdió K-ból egy városszéli elhagyatott helyre, ahol egy elzárt pincerendszer csupasz, szürreális, labirintusos tereibe lejutva minden megtelik Peer történeteivel és emlékeivel. A felnőtté válás drámája ez, az útkeresésé, az elszalasztott lehetőségeké, a szem elől tévesztett céloké. Mert álmok nélkül nem élhet az ember, de kizárólag csak álomvilágban sem” – olvashatjuk az előadás ajánlójában.

peer_1_csanyi_kriszta.JPGNyakó Júlia, Nagypál Gábor és Spilák Lajos (próbafotó) - Fotók: Csányi Krisztina

A bemutató rendezője Hegymegi Máté, aki idén már dolgozott a Katona József Színházban (Bádogdob) és a k2 Színház társulatával is (Sömmi). Ezúttal helyspecifikus előadást láthatunk tőle, amely a színháztermen kívül a Kőbányai Pincerendszert és a Dreher-villát használja az Ibsen-mű helyszínéül. A zenét Kákonyi Árpád szolgáltatja.

A szereplők: Nagypál Gábor, Homonnai Katalin, Horkay Barnabás, Kurta Niké, Lovas Dániel, Meszléry Judit, Nyakó Júlia, Pallagi Melitta, Sipos György és Spilák Lajos.

peer_2.JPGSpilák Lajos, Kurta Niké és Nagypál Gábor

Az előadás a Stúdió K Színházban kezdődik, és ott is fejeződik be, de a szervezők kérnek minden nézőt, hogy a pincerendszer sajátosságai miatt hozzanak magukkal meleg ruhát.

A június 9-i bemutató után június 10-én, 11-én, 17-én és 18-án is láthatják az érdeklődők az előadást.

(Forrás: Stúdió K Színház)

süti beállítások módosítása