Shakespeare – ezúttal nem csak a színlapon

A hétszeres Oscar-díjas Szerelmes Shakespeare című film színpadi változata a Madách Színház utolsó bemutatója az évadban.

A nagykörúti teátrum június 9-én startoló és július 16-ig tartó Szerelmünk, Shakespeare című fesztiváljának legjobban várt eseménye a John Madden rendezésében 1999-ben készült Szerelmes Shakespeare című film színpadi adaptációja. A Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow és Judi Dench nevével fémjelzett mozi annak idején hét Oscar-díjat nyert. Magyarországon színházban még nem mutatták be a történetet; a jogokat a Madách Színház szerezte meg, amely nagyszabású prózai előadást hoz tető alá az angol drámaíró előtt tisztelegve.

shakespeare_3.jpgGwyneth Paltrow és Joseph Fiennes a Szerelmes Shakespeare című filmből (forrás: port.hu)

A magyar nyelvű színházak több tucat Shakespeare-bemutatót tartanak egy évadban, de „magát” Shakespeare-t ritkán láthatjuk színpadon. Most viszont ő maga lesz a főszereplő: a Szerelmes Shakespeare a Rómeó és Júlia születését köti össze Globe Színház vezetőjének fiktív szerelmi történetével.

A Madách Színház kettős szereposztásban játssza az előadást. Shakespeare szerepében Nagy Sándort és Solti Ádámot láthatjuk; szerelmét Petrik Andrea, illetve Tompos Kátya alakítja. Erzsébet királynőt Kerekes Éva és Csákányi Eszter játssza; Wessex szerepében Pál András és Debreczeny Csaba, Marlowe-éban Adorjáni Bálint, illetve Zöld Csaba lép fel.

shakespeare.jpg                              

Marc Norman és Tom Stoppard forgatókönyvét Lee Hall alkalmazta színpadra, ennek fordítását Szabó T. Anna készítette el.

A non-replica változatban, azaz teljesen saját koncepcióval jelentkező előadás rendezője Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója.

A június 9-i és 10-i bemutató után az előadást július 16-ig, a Shakespeare-fesztivál végéig folyamatosan játssza a színház.

(Forrás: Madách Színház)

süti beállítások módosítása