Halász Judit: „Nem szeretem a megosztottságot”

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó díszvendége Halász Judit lesz. Ebből az alkalomból az art&go készített vele interjút.

A Vígszínház művésznője június 15-én Ikrek hava című Radnóti-estjével lép fel a POSZT-on. A színházi találkozóról, anyaszínházáról és jövő évadbeli terveiről is nyilatkozott az art&go-nak.

halasz_judit.JPGHalász Judit az Audienciában (fotó: Almási J. Csaba)

Halász Judit az interjúban elmondta, a megnyitón, a gálán és egy közönségtalálkozón való részvétele mellett Ikrek hava című Radnóti-estjével lép fel a POSZT-on.

A színházi találkozóval kapcsolatos viharok kapcsán azt nyilatkozta, nem szereti a megosztottságot: szerinte az esemény lényege az, hogy a szakmaibeliek találkozhassanak egymással, és akár kritikusan eszmét cserélhessenek. Az pedig nagyon szimpatikus a számomra, ha a meghívott előadásokról beszélgetéseken alakul ki, hogy kinek miért tetszik egy előadás, másvalaki pedig miért gondolkozik ugyanarról a darabról egészen másként, miért utasít el bizonyos megoldásokat – nemcsak rendezői, hanem színészi munkáról is véleményt cserélve” – mondta.

Anyaszínházáról, a Vígszínházról elmesélte, most nagy változások zajlanak ott, lecserélődik a társulat egy része. Az ilyen változások mindig izgalmasak, és még mi sem tudunk mindent arról, mit hoz a színházban a következő szezon” – tette hozzá ennek kapcsán. Neki magának nem lesz új bemutatója, ezért saját készülő könyvével szeretne foglalkozni. A Pesti Színházban főszerepet játszik, az Audiencia című idei bemutatóban II. Erzsébet királynőt alakítja. II. Erzsébet Audienciában megrajzolt alakja, a jelenetek közötti változások is kihívás elé állítanak” – vallotta a szerepről.

1_almasi_j_csaba.JPGHalász Judit és Kerekes József az Audienciában (fotó: Almási J. Csaba)

Igyekszik szabad estéin színházba menni, ebben az évadban főleg a Katona néhány előadását nézte meg. Olyan előadásokra megyek el szívesen, amelyek néhány órára elfeledtetik velem azt, hogy színészként magam is gyakran vagyok színpadon” – mondta el.

Az interjúból azt is megtudhatjuk, hogyan érzi magát az évad vége felé, és hogy milyen felkészülésre volt szükség II. Erzsébet eljátszásához.

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása