A marosvásárhelyi Retromadár minden létező díjat besöpört Romániában

A marosvásárhelyieknek a  POSZT versenyprogramjában is szereplő előadása mind a négy díjat elnyerte a Román Vígjátékok Fesztiválján.

A Bukarestben megrendezett fesztiválon a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Radu Afrim: Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan előadásával vett részt, amelyet a szerző maga állított színpadra.

poszt_retromadar.JPGRetromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan (forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház)

Radu Afrim rendezése a legjobb előadásért járó díj mellett a legjobb rendezésért járó elismerést is megkapta. Ezek mellett az előadás teljes szereposztása vihette haza a legjobb előadónak járó díjat és Irina Moscu díszlettervező és Andrei Cozlac, az előadásban szereplő video-mapping tervezője nyerte el a legjobb díszlet és video kategória díját.

Radu Afrim korábbi marosvásárhelyi rendezése A nyugalom sem maradt korábban elismerések nélkül, a Színikritikusok Díjai közül tavaly a legjobb előadás és a legjobb díszlet díját is elnyerte.

A Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című előadás Magyarországon a POSZT-on látható, június 11-én este 9 órától a Pécsi Nemzeti Színházban.

(Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház)

Kapcsolódó cikkek

Összeállt a POSZT versenyprogramja
Színikritikusok Díja 2016 - Ők a nyertesek!

süti beállítások módosítása