Június közepén startol a hatvanadik Soproni Ünnepi Hetek

A színházi előadások mellett koncerteket, kiállításokat és gyermekprogramokat is kínál a június 16-án kezdődő és őszig tartó rendezvénysorozat.

A programsorozat előtt egy nappal, június 15-én indul a szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol elsőként Elton John-Tim Rice Aida című musicaljét láthatják a nézők.

Ami a színházi eseményeket illeti, a Fertőrákosi Barlangszínházban szeptember végéig 32 előadásnapon 17 féle produkciót láthat a közönség. Az Aida című musicalt hat lakalommal adják elő, a magyar felmenőkkel is bíró belga Stéphanie Schlesser, valamint Füredi Nikolett, Vastag Tamás és Szomor György főszereplésével, Pataki András rendezésében. A produkció létrehozásában mintegy százan vesznek részt, a slágerek zenekaros kísérettel szólalnak meg.

sop_2.JPGSajtótájékoztató a Fertőrákosi Barlangszínházban (forrás: Soproni Petőfi Színház)

Hétvégenként mások mellett a Madách Színház Macskák című musicaljét, az Operettszínház Abigél és Mágnás Miska című előadásait, a Pesti Magyar Színház A muzsika hangja és a Van, aki forrón szereti című darabját, a Játékszínből pedig A szőke ciklon című darabot mutatják be.

Verdi Nabuccóját olasz nyelven a Kassai Állami Opera viszi el Fertőrákosra, a Cigányprímás című operettet pedig magyar és német nyelven lehet megtekinteni a Soproni Petőfi Színház és az Operettvilág Együttes produkciójaként. Július végén a Gyöngyhajú lány balladája című táncos darab lesz látható az Omega együttes dalaira építve.

sop_3.JPG

Az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái A fergeteges című estjükkel mutatkoznak be a barlangszínházban, ahol fellép Udvaros Dorottya, Hernádi Judit és Demjén Ferenc is. A Queen életműve előtt pedig a Budapest Jazz Orchestra, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor tiszteleg.

(Forrás: MTI, Soproni Petőfi Színház)

süti beállítások módosítása