Hat új bemutató a következő szolnoki évadban

A Szolnoki Szigligeti Színháznak több mint 13 ezer bérletese van, a most záruló évad 274 előadását több mint 110 ezer néző tekintette meg.

A következő évadban hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tűz műsorra a szolnoki színház. Szeptemberben mutatják be Molnár László rendezésében a Janika című vígjátékot, a címszerepet Kertész Marcella játssza. Ezt követően tűzik műsorra Méhes László rendezésében a Fekete Péter című kisoperettet. A balszerencsés főszereplőt Szente Vajk formálja meg a Szigligetiben a jövő évadban, aki a Hello, Dolly! rendezése után, most színészként is bizonyíthat Szolnokon.

szolnok.jpg       Szolnoki Szigligeti Színház

A vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben. Decemberben mutatják be a Lili bárónő című operettet, a darabot Balázs Péter rendezi, a címszerepben Lőrincz Juditot láthatja a közönség. Utána Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiáját tűzik műsorra Barabás Botonddal a főszerepben

A szezont március 30-án a Csoportterápia című musicallel zárják. A néhány éve bemutatott, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek, ám a pszichológusra hiába várnak. Az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra.

Továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.

A Szín-Mű-Helyben szeptemberben lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet.

(Forrás:MTI)

süti beállítások módosítása