Kvártélyházi nyár és ZAKO fesztivál Zalaegerszegen

Shakespeare A két veronai nemes című művének kortárs, zenés átiratának bemutatójával kezdődik július 1-jén a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál.

A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház Szabadtéri Színház ötödik alkalommal rendezi meg a fesztivált a zalai megyeszékhelyen.

meszaros.jpgAz étkezés ártalmasságáról - Mészáros Máté (fotó: Puskel Zsolt, forrás: port.hu)

Tíz előadást mutatnak be július első hetében, ebből kettőt a Kvártélyházban láthat először a közönség. A két veronai nemes című darab kortárs, zenés átiratát a Terminal Workhouse alkotóközösség mutatja be Két Verona Kft. címmel.

Mindenki Egerszegre! címmel újabb premiert tartanak július 8-án: a k2 Színház tagjai egy hetet töltenek Zalaegerszegen, beszélgetnek a város lakóival, ismerkednek a várossal. Előadásukat a városi legendák és az itt szerzett élményeik alapján viszik színre és mutatják be egyetlen alkalommal a Kvártélyház udvarán.

Idén első alkalommal határon túli művészek is érkeznek a fesztiválra. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói a Kiadjamagát című előadást játsszák Zalaegerszegen.

A programban szerepel még Mrozek Egy nyári nap című vígjátéka, az Április Párizsban című szerelmes vígjáték és a Quimby-dalokkal fűszerezett Megadom magam című zenés történet.

mozsar_muhely_aprilis_parizsban.jpgÁprilis Párizsban - Botos Éva és Szirtes Balázs (forrás: Mozsár Műhely)

A kortárs magyar művek közül Parti Nagy Lajos Az étkezés ártalmasságáról szóló előadását mutatják be.
A fesztiválon fellép a Dumaszínház, a gyerekeket pedig a Marica Bábszínháza várja a mesés-zenés produkcióval.
Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője a július 12-én induló saját előadásokról szólva elmondta, hogy programsorozatuk a tavaly nagy sikerrel bemutatott Csárdáskirálynővel kezdődik.

Az idei, 11. kvártélyházi nyár bemutatója július 28-án a Lovagias ügy című zenés vígjáték lesz, amelyet hat alkalommal láthat a közönség. A főbb szerepeket Bot Gábor, Czegő Teréz, Debrei Zsuzsanna, György János, Gyurity István, Hertelendy Attila, Szabó Noémi, Szakály Aurél és Zsíros Viktor játssza.

Zalaegerszeg polgármestere hangsúlyozta, hogy a ZAKO fesztivál és a szabadtéri színházi előadássorozat kiegészíti egymást. Az előbbi az alternatív művészet iránt is fogékony réteget szólítja meg, míg az utóbbi a nyárhoz kapcsolódó, vidám, könnyed, igazi kikapcsolódást jelentő produkciókat.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása