Péterfy Bori: „Én nagyon szeretek szexuális tárgy lenni”

Péterfy Borival, aki a budapesti Katona egyik előadásában is szerepel, D. Tóth Kriszta beszélgetett az Elviszlek magammal című műsorban.

Nem zavarja, hogy csak férfiak veszik körül a színpadon és otthon is – sőt. Azt mondja, ha valaki így él, akkor hisztinek, primadonnáskodásnak nincs helye, viszont neked kell a legkeményebbnek lenned nőként. Amióta otthagyta a Nemzetit, és megszületett a fia, főként zenél, de most Brecht: A kaukázusi krétakör című darabjában is szerepel a Katona József Színházban.

pzs_5768.JPGPéterfy Bori A kaukázusi krétakör előadásában (fotók: Puskel Zsolt)

Nem könnyű megtartania az egyensúlyt, ám ma már kiválóan tud nemet mondani. Nem véletlen, hogy inkább a rocksztárságra koncentrál; a zenei színpadon sokkal felszabadultabbnak érzi magát, mint a színházban – derült ki a wmn.hu YouTube-csatornáján futó Elviszlek magammal sorozat legújabb epizódjából.

Az énekes-színésznő igazi rocksztár-alkat, amit saját bevallása szerint a koncertszínpadok hoztak ki belőle. Míg a színházban szigorú szabályok, rendezői instrukciók alapján dolgozik, addig a Péterfy Bori Love Band fellépésein azt csinál, amit akar, és a közönséggel is közvetlenebbnek, őszintébbnek érzi a viszonyát. Hat évvel ezelőtt, amikor eljött a Nemzetiből és megszületett a fia, tudatosan mondta vissza színházi szerepeit a család miatt.

Azt éreztem, hogy én akarom felnevelni a gyerekemet. A koncerteket és próbákat jobban lehet tervezni akkorra, amikor nekünk jó. Nincs az a fajta terror és rabszolgaság, mint a színházban. Én nem is tudom, hogy a színésznők hogy csinálják” – mondja Krisztának.

pzs_6122.JPGPálmai Annával A kaukázusi krétakörben

Ezzel együtt, „a színészet nem ereszt” – vetette föl a riporter, mire azonnal érkezett a válasz: „ne is eresszen!” Az új Katona-darab mellett nyáron forgatni is készül: Nagypál Orsolya első nagyjátékfilmjében vállalt szerepet. A zenekarával pedig idén tízévesek, úgyhogy jön az új album (amit egyedülálló módon egy telefonos alkalmazáson keresztül mutatnak be a közönségnek), majd a jubileumi koncert is.

Azt, hogy egy évtizede csak férfiakkal lép föl – és velük járja az országot, mint a zenekar frontasszonya – nemcsak megszokta, hanem élvezi is. Az sem zavarja, ha a fiúk és a közönség egyaránt szexistennőként tekintenek rá.

A zenekar olyan, mint egy furcsa, beteg család. Ha ennyi férfival dolgozol, azt jelenti, hogy neked kell lenni a legkeményebbnek, a legösszeszedettebbnek, a legfegyelmezettebbnek. A hisztiket és primadonnáskodást ügyesen kell kezelni, és irányítani őket magad körül” – meséli nevetve.

Hogy miért és hová költözött el kamaszkorában otthonról, és mit szólt ahhoz, amikor egy tévénéző az ő terápiabeli karaktere miatt döntött úgy, hogy megtartja a kisbabáját, kiderül a teljes videóból:

A Péterfy Borival készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.

süti beállítások módosítása