Megszületett a IV. Tantermi Színházi Projekt eredménye

Összesen 160 előadás juthat el a következő évadban az iskolákba, tantermi színházi szemle pedig szeptember végén lesz a Jurányiban.

A Füge Produkció által 2017-ben negyedik alkalommal kiírt Tantermi Színházi Projekt felhívására 75 – minden formai követelménynek megfelelő – pályázat érkezett be. A továbbjátszásra és létrehozásra pályázott projektek és tervek műfaji sokszínűsége sokat elárul arról, hogy mennyit is fejlődött ez a terület az elmúlt két év alatt.

images_26892.jpg                            Jelenet a Szociopoly című előadásból

A zsűri – Gáspár Máté (kulturális menedzser, egyetemi tanár), Scherer Péter (színész, rendező) és Somfai Barbara (drámapedagógus, középiskolai tanár) – idén a mecénás, Polgár András kérésére azonban visszatérve a projekt gyökereihez ismét a pályaművek színházi komponensére fordították az elsődleges figyelmüket, vagyis azokat a pályázatokat támogatták és juttatták tovább, melyek önmagukban, feldolgozó vagy kísérő foglalkozás nélkül is megállják a helyüket osztálytermi színházi előadásként.

 

A nehéz döntéshozatal után a zsűri végül a 38 létrehozásra beadott pályázatból 10-nek, a 37 továbbjátszásra érkezett pályaműből pedig 8-nak ítélt támogatást, így összesen 160 előadás juthat el majd a következő évadban az iskolákba.

 

A IV. Tantermi Színházi Szemlére 2017. szeptember 28. és 30. között kerül sor a Jurányi Produkciós Inkubátorházban, amikor is bemutatásra kerülnek az újonnan születő produkciók a szakmai közönség előtt, a zsűri pedig a látottak alapján kiválasztja, hogy mely előadások részesülnek még továbbjátszási támogatásban.

Az eredmények itt elérhetőek.

süti beállítások módosítása