A Szolgálat évadát hirdették meg Dunaújvárosban

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyilvánosságra hozta a következő évad bemutatót  és kiosztotta társulati díjait is. 

A 2017-18-as évad stúdióbeli bemutatóit a Négy évszak táncjáték nyitja Hernicz Albert és Eller Gusztáv rendezésében, illetve koreografálásában szeptemberben, amit a „zenéről, táncról és életről” szóló Mikrokozmosz című előadás követ, amelyet elsősorban a 6-12 éves korosztály, illetve szüleik számára ajánl a színház. Az előadást Csadi Zoltán állítja színpadra októberben. 

bar_dijazottak.JPGBöröcz György, Neumann Gábor, Őze Áron igazgató, Kiss Attila, Kovács Dénes és Jászberényi Gábor

A nagyszínpadon elsőként Vári Bertalan Terminál című új táncjátéka látható októberben, amit novemberben A mi kis városunk című előadás követ Őze Áron rendezésében. Decemberben kerül bemutatásra a stúdióban a Judit, amelyet Szemán Béla állít színpadra, majd az Üvegcipők premierje következik Czajlik József rendezésében februárban, a nagyszínpadon. 

Márciusban két bemutatóval is jelentkezik a dunaújvárosi teátrum. A nagyszínpadon Sipos Imre rendezi a Toldit, a stúdióban pedig Léner András állítja színpadra a Lélekharangokat. A következő évad két utolsó bemutatója: a Lúzer rádió Somogyi Szilárd és a Frida Bodor Böbe rendezésében. Mindkettő 2018. májusában esedékes, előbbi a nagyszínpadon, utóbbi a stúdióban kerül bemutatásra. 

bar_vezetok.JPGVári Bertalan tánctagozat vezető, Csadi Zoltán igazgató helyettes, Őze Áron és Sipos Imre művészeti igazgató

Ami pedig a társulati díjakat illeti: a zsöllyések által szavazásra bocsátott Teátrista díjat idén holtversenyben Jászberényi Gábor és Kiss Attila nyerték el. A Társulati díjat az idei évben a Bartók Táncszínház egyik táncosa, Kovács Dénes érdemelte ki, a Kulissza díjat pedig egy műszaki dolgozó, Böröcz György vehette át. A színház vezetősége által ebben az évben létrehozott és általa odaítélt Bartók-díjat a tizennyolc évnyi társulati tagság után idén nyugdíjba vonuló Neumann Gábor kapta. 

A fotókat Sándor Judit, a Dunaújváros Online fotósa készítette.

(Forrás: Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza)

süti beállítások módosítása