Hét új bemutató a Kolibri következő évadában

Ismét a csecsemőtől a nagykamasz korosztályig kínál előadásokat a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház.

Az idei évadban három játszóhelyen több mint 45 ezer néző előtt 479 előadást vittek színre. A hat bemutató között szerepelt a Nincsenapám, seanyám, a Bűn és bűnhődés, A bagoly, aki félt a sötétben,  a Már megint kezdik!, a Mágikus állatok iskolája és a Minden dolgok könyve. Két előbemutatót is tartottak Mi újság? és Rövidzárlat címmel.

kolibri.jpg

Több mint 6000 gyermeket juttattak el előadásaikra egy pályázaton nyert 4,4 millió forintos közlekedési támogatásból, valamint tovább bővítették audionarrációs előadásaik kínálatát is. Összesen 270 színházi nevelési foglalkozást tartottak az évadban, idén már 20 előadáshoz kapcsolva dráma- és színházolvasó foglalkozást, valamint továbbképzésre és nyílt próbákra várták a pedagógusokat.

Hazai együttműködéseik között szerepelt többek között a K.V. Társulattal koprodukcióban készült Függésben című előadás, a Müpában bemutatott Ládafia-mesék című bábjáték, illetve a Magyar Állami Operaház és a MoltOpera koprodukciójában, a Kolibri Színház művészeinek közreműködésével megvalósult Szökdelés a szerájból című vígopera.

fuggesben.jpg                          Bárdi Gergő a Függésben előadásában (fotó: Toldy Miklós)

A következő évadban hét premier várja a nézőket, ebből kettő szorosan kapcsolódik a negyedszázados évfordulóhoz: a társulat idősebb, sok esetben alapító tagjainak személyes történeteire épül Czukor Balázs Visszatérő című előadása, míg Vidovszky György a társulat fiatalabb generációjával készíti el a Mondj egy mesét című produkciót.

Megtartják a Rövidzárlat hazai premierjét, a Kolibri Fészekben pedig bemutatják a Small Size - Performing Arts for the Early Years (Előadóművészet a legkisebbeknek) nemzetközi projekt keretében készült Mi újság? című előadást. Jövő tavasszal mutatják be Török Ágnes és Szívós Károly Hengergő című alkotását, Bartos Erika Bogyó és Babóca című meséjét Andrusko Marcella viszi színre. Vajda Gergely Óriáscsecsemő című operáját Novák János állítja színpadra a Kolibri Színház és az Armel Opera koprodukciójaként, amelynek tervezett bemutatója a bécsi MuTh Theaterben lesz.

A tervek szerint az évad második felére tervezett showcase alkalmával korosztályok szerinti bontásban mutatják be a hazai és külföldi szakmai közönségnek a Kolibri legsikeresebb előadásait és a nemzetközi partnerszínházak produkcióit.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Kik játszanak a legtöbbet – az ifjúsági és bábszínházakban?

süti beállítások módosítása