Táncbazár – Szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban

A Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri folklór táncestjei július 20. és 31. között, immár harmadik alkalommal kerülnek megrendezésre, a budapesti Várkert Bazár Öntőház udvarán.

A Táncbazár kínálatát a Nemzeti Táncszínház idén is azzal a szándékkal állította össze, hogy a magyar mellett a nemzetközi folklórt is megmutassák a közönségnek. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Táncrapszódia és a Kalotaszeg című előadásait mutatja be. A Duna Művészegyüttes az Örökkön-örökké című előadással érkezik a Várkert Bazárba, a Fitos Dezső Társulat Falusi színek produkciójában pedig a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét és kimeríthetetlen folklórkincsét hozza el a városlakóknak.

baz_ar_tanncrap.JPGTáncrapszódia (fotó: Váradi Levente)

A tangó nemcsak egy tánc, hanem egy életforma. Ebbe az életérzésbe kóstolhatnak bele a nézők Budai László valamint vendégei, a Tangó Táncszínház conTangos című előadásában. A FlamenCorazonArte Táncszínház flamenco-estje, a FlamenColores a magyar, arab, zsidó, keresztény, indiai, cigány eredetű ősi zenei motívumok és ritmusok világába enged bepillantani. A Táncmelodikák előadásban Pirók Zsófia és a Melodika Project zenészei együtt teremtenek egy egyedi műfajt.

A Feledi János – Feledi Project – Trio à la Kodály a kortárs tánc és a hazai kortárs kamarazene mellett, a  progresszív jazz világába kalauzol el Prozódia produkciójukkal. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház pedig a TálaMantra – Indiai táncképek című klasszikus indiai tánctechnikákat és modern koreográfiákat bemutató táncelőadással érkezik.

india.JPGTálaMantra – Indiai táncképek (fotó: Kaszner Nikolett)

Mindezek mellett a PiroTap Productions társulat egy igazi amerikai táncot, a sztepp műfaját ismerteteik meg a nézőkkel Tap Evolution című darabjukban.

A Táncbazár rendezvénysorozata alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Multifunkcionális terembe költöznek.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

süti beállítások módosítása