Elindult a színházi nevelési szféra online szakmai egyeztetése

A javaslatok újabb, átdolgozott változata már véleményezhető a színházi nevelési és színházpedagógiai programok terminológiája, minősítése és stratégiája kapcsán.

Az online egyeztetés július 7-ig tart és ide kattintva érhető el.  

Az InSite Drama egyeztetés-sorozatot kezdeményezett a színházi nevelési és színházpedagógiai programok kapcsán széleskörű konszenzushoz közelítő (1) terminológia, (2) minősítési rendszer és (3) stratégia kialakítására. Az átfogó egyeztetési folyamatot három munkacsoport készítette elő, amibe saját hatáskörében egy-egy tagot delegált a négy legnagyobb intézményi taglétszámú, a területen aktív színházi ernyőszervezet.

Az egyeztetési folyamat alulról jövő kezdeményezés, amely az elmúlt években számos szakmai fórumon megfogalmazott kérdésekre próbál reagálni. Arra tesznek kísérletet, hogy a területet évek óta foglalkoztató kérdésekben önszerveződéssel és széleskörű szakmai vitával keressenek közös válaszokat.

A szervezők június  6-án a Benczúr Házban nyílt fórumot rendeztek, ahol lehetőség nyílt a három munkacsoport javaslatainak széleskörű megvitatására. A fórumon összesen 80 szakmabeli vett részt, akik összesen 57 különféle szervezettől érkeztek. Az elhangzottak tükrében a javaslatokat a munkacsoportok jelentősen átdolgozták. Ezeket az átdolgozott javaslatokat bocsátják most online egyeztetésre.

(Forrás: InSite Drama)

süti beállítások módosítása