Évadot hirdetett a frissen alakult esztergomi Babits Mihály Kamaratársulat

A társulat május 24-én jött létre azzal a céllal, hogy a közeljövőben állandó kamaraszínházat hozzanak létre.

A társulatalapítás nem volt előzmény nélküli. A tavalyi évben született Jónás könyve, Török Sophie előadásában már ennek a törekvésnek volt szerves része. Nem véletlen, hogy a társulat a cethal nyelte próféta képét választotta logójául. Mottójuk szintén egy Babits Mihály műből, a költő Május huszonhárom Rákospalotán című verséből származó idézet: „Látni, teremteni kell.

eszter_1.JPGJónás könyve, Török Sophie előadásában - Báhner Péter és Kéner Gabriella (forrás: Babits Mihály Kamaratársulat)

A társulatalapítás utáni első előadásuk szintén a Jónás könyve, Török Sophie előadásában volt a szegedi Tisacra Összművészeti Minifesztiválon, június 16-án. Az előadás előtt fáklyákkal vonultak a Vitéz utca 16. szám alatti háztól (ahol Babits szegedi tanárkodása idején lakott) a fesztivál helyszínére.

A társulat legközelebb június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján látható, amikor Nyiratkozások - Sörgyári capriccio című előadásukat játsszák Esztergomban, a Művelődés Háza melletti placcon este 9 órától.

A 2017/18-as évadban két új bemutatóra, valamint a jövő nyár folyamán egy hagyományteremtő összművészeti workshop és minifesztivál megrendezésére készülnek. Október 27-én - a magyar hivatásos színjátszás születésnapjához közel - mutatják be Vörös István Presszó-szonáta című groteszk darabját Kéner Gabriella és Maronka Csilla főszereplésével. Jövő tavasszal pedig Balassi Bálint Szép magyar komédiáját állítja színpadra a társulat.  

eszter.JPGFáklyás vonulás Szegeden - Kéner Gabriella és Báhner Péter

A Babits Mihály Kamaraszínház alapító tagjai Kaj Ádám rendező és társulatvezető, Kéner Gabriella, Maronka Csilla, Báhner Péter és Sorbán Csaba színművészek, Hollós Gábor rendező, Pipei Borbála látványtervező, Pásztó András és Szemes Péter dramaturgok, valamint Vörös István író, költő, egyetemi tanár. A társulat szakmai mentorai: Bodolay Géza és Sándor János rendezők. 

A társulat hazai előadásainak a Művelődés Háza Esztergom ad otthont. Együttműködő partnerük még az RS9 Színház és társulata, akik eddig is teret adtak budapesti előadásaik számára.

(Forrás: Babits Mihály Kamaraszínház)

süti beállítások módosítása