Új Shakespeare parafrázis Terminál-módra

A Terminal Workhouse Két Verona Kft. címmel július 1-én mutatja be legújabb Shakespeare átiratát a zalaegerszegi ZAKO Fesztiválon.

A szövegkönyvet Shakespeare: A két veronai nemes című drámája alapján Dancsecs Ildikó írta. A zenés-vígjátékot a társulat vezetője, Molnár Gusztáv rendezi.

A Terminal és a Manna legújabb közös előadása a társulat vezetőjének első rendezése. A szövegkönyvet Dancsecs Ildikó, dramaturg írta, ahogyan a M/ámor vagy amit akartok című korábbi Shakespeare parafrázist is. Az évadban további két, saját darabból írt előadást mutat be a fiatal társulat.

ter.jpgKét Veron Kft. imázskép (fotó: Magasi Dalma)

Bálint és Patrik jó barátok. Patrik szerelmes Júliába. Bálint szerelmes lesz Szilviába. Mindez elég is lenne egy romantikus történethez, de az nem lenne Shakespeare-hez méltó. Szilviának vőlegénye van, akit szeret. Ő is szereti Szilviát. De Szilvia szerelmes lesz Bálintba. Patrik pedig Szilviába. Luca Ádámba, Ádám Anitába, pedig azt sem tudjuk ki ő, de van és ez tény. Mindenki szeret, mégis mindenki egyedül érzi magát, és ez hajtja őket egyiktől a másikig, miközben külföldre utaznak, kétértelmű üzeneteket hagynak, megcsalnak, becsapnak, támogatnak, kitartanak, átvernek, döntéseket hoznak…egy életre (?)” – olvasható a színlapon.

A zenés-vígjáték szereplői Sarádi Zsolt, Jászberényi Gábor, Gerlits Réka, Rusznák Adrienn, Mészáros Piroska, László G. Attila és Gyöngy Zsuzsa.

A Két Verona Kft. a zalaegerszegi bemutatót követően július 7-én és augusztus 6-án lesz látható Balatonszemesen.

(Forrás: KortársPR)

süti beállítások módosítása