Évadot zártak Sopronban

A Soproni Petőfi Színház kiosztotta a társulati díjakat is az évadzárón. Pataki András igazgató úgy látja, hogy a következő évadban elérik a maximális előadás- és nézőszámot.

A soproni teátrumba bérletet váltók száma meghaladta a tízezret. A következő, zenés évadukban mintegy 410 előadásuk lesz, és 11 ezerhez közeli bérletes nézőt várnak. Pataki András igazgató elmondta, hogy az előadások számát az infrastrukturális adottságok miatt a következő évad után már nem tudják növelni, akkor a cél a nézők megtartása lesz majd. 

soproni_petofi_szinhaz.jpg                                            A Soproni Petőfi Színház

A soproni teátrum a következő évadában főként zenés darabokat játszik. Tizennégy művet mutatnak be, tíz nagyszínházi és négy kamaraszínházi előadást, egyebek mellett Eisemann Mihály, Zágon István és Nóti Károly Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátékát Eperjes Károly rendezésében és Reviczky Gábor főszereplésével, Moliére Fösvény című darabja nyomán a Zsugori című zenés komédiát Szarka Gyula zenéjére, valamint Schiller Ármány és szerelem című darabját rockzenés játékkal, amelynek dalszövegírója Demjén Ferenc, zeneszerzője pedig Papp Gyula lesz.

Az évadzáró társulati ülésen a színház posztumusz örökös tagjává választották Horváth Géza egykori fővilágosítót, aki 1996-ban hunyt el. Nívódíjat kapott Rovó Péter, a Sopron Balett táncosa, Ács Tamás színművész és Szélyes Andrea jelmeztervező.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása