A nagyváradi teátrum meghívást kapott a román Országos Színházi Fesztiválra

A Szigligeti Társulat Az én kis hűtőkamrám című előadását válogatták be a programba. A nagyváradi társulat első alkalommal kapott meghívást a fesztiválra. 

Október 20. és 30. között huszonhetedik alkalommal szervezik meg Bukarestben az Országos Színházi Fesztivált, amelynek programjában a 2016/2017-es évad szakma által legjobbnak ítélt előadásai, illetve nemzetközi elismertségnek örvendő vendégprodukciók is helyet kapnak. 

Egy nagyon érzékeny és emberi szöveg rendkívüli színre viteléről van szó, amelyben nagy örömömre szolgált, hogy egy tehetséges és erős társulatot láthattam játszani” – nyilatkozta Marina Constantinescu válogató. 

nagyvarad.jpgAz én kis hűtőkamrám (forrás: Nagyváradi Szigligeti Színház)

Joël Pommerat kortárs francia színházi alkotó Az én kis hűtőkamrám című drámájának hazai ősbemutatóját 2016 októberében tartotta a Szigligeti Társulat. Az előadás alaphelyzete egyszerű: egy szupermarket munkaközösségének eseménytelen hétköznapjait a gyógyíthatatlan beteg főnök hirtelen bejelentése borítja fel, miszerint az vállalkozásait beosztottjaira hagyja, azzal a feltétellel, hogy minden évben egyszer megemlékezzenek róla valamilyen formában. Estelle, kollégái gúnytárgya, azt javasolja, vigyék színpadra közösen Blocq életét. A szervezkedés kapcsán kibontakozó misztikus hangulatú krimi titokzatos részleteire fokozatosan derül fény. A produkciót Theodor Cristian Popescu vitte színre a Szigligeti Színházban, aki több európai és amerikai rendezése után immár második alkalommal dolgozott együtt a nagyváradi társulattal. 

Az 53 hazai előadást felvonultató seregszemlére a Szigligeti Színház mellett több erdélyi magyar színház is meghívást kapott, így például a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, illetve a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház is. 

(Forrás: Szigligeti Színház)

Kapcsolódó cikkek

A kolozsvári színház két előadással is szerepel a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

süti beállítások módosítása